hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Za vikend spet več pijanih voznikov, rekorder z 2,5 promila

Piše: R.K.

Čas objave:
26.07.2021 11:50

Policisti PP Novo mesto so v petek okoli 10. ure v Mirni Peči ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen xsara. Med postopkom so ugotovili, da 52-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,22 miligramov alkohola. Voznika so izločili iz prometa, mu zasegli avtomobil in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče
V noči na nedeljo so bili obveščeni o prometni nesreči na Obrežju, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so policisti pobeglega 25-letnega voznika izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Policisti PP Krško so bili v noči na nedeljo obveščeni o prometni nesreči v Leskovcu pri Krškem. Ugotovili so, da je 34-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom in padel. Kršitelj, ki je kazal znake alkoholiziranosti, je opravljanje preizkusa odklonil. Nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped. Zaradi številnih kršitev bodo policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prometna nesreča pri Starem trgu ob Kolpi
Črnomaljski policisti so bili v petek nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti pri Starem trgu ob Kolpi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 71-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola, se je v nesreči lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Poškodovana potnica v vozilu
V četrtek okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Šmarjeških Toplicah. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 32-letna voznica osebnega avtomobila, ki je odvzela prednost 36-letnemu vozniku. Lažje poškodovano potnico iz vozila 36-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče bodo policisti izdali plačilni nalog.

Voznik trikolesnika pod vplivom alkohola
Policisti PP Krško so med kontrolo prometa na območju Senovega 25. 7. okoli 22. ure ustavili voznika trikolesnika in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 39-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so vozilo zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
S terase gostinskega lokala v Škocjanu je v noči na 23. 7. nekdo odtujil mizo in šest stolov. Lastnico je oškodoval za okoli 900 evrov.

V gozdu pri Velikem Podlogu (PP Krško) je med 22. 7. in 23. 7. neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil plinski žar in plinsko jeklenko.


Na Foersterjevi ulici v Novem mestu je nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil dva kovčka z orodjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1200 evrov.

V noči na 24. 7. je v Novem mestu neznanec vlomil v prostore prodajalne. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

V naselju Mikote na območju PP Krško je nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Storilec v objekt ni uspel priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

Na Šmihelski cesti v Novem mestu je v noči na 25. 7. neznanec vlomil v prostore prodajalne. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Semiču je v noči na 25. 7. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil denar.

V noči na 25. 7. je na območju Tanče Gore storilec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so skritega med tovorom odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tribuč (PP Črnomelj) izsledili in prijeli šest državljanov Bangladeša, na območju Griča in Kostanjevice na Krki (PP Krško) tri državljane Bangladeša in državljana Pakistana in na območju Ravne gore (PP Šentjernej) dva državljana Egipta, državljana Maroka in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.


Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 23. julijem in 26. julijem intervenirali v 158 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 617 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 26 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 38-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih
prehodov državne meje.