ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Trebnje.

Zadet za volanom, sopotnik v uklonilni zapor

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.01.2013 13:48

Trebanjski policisti so minulo noč prijeli 31-letnega zadetega voznika in njegovega sopotnika, ki so ga prvedli v uklonilni zapor.

Trebanjska policista sta minulo noč v središču Trebnjega opazila neznance, ki so se takoj, ko so ju opazili, z osebnim avtomobilom, brez prižganih luži odpeljali. Policista sta osebni avtomobil s prikolico ustavila na Kolodvorski cesti in med postopkom ugotovila, da 31-letni voznik iz Novega mesta nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov je vozil neregistriran osebni avtomobil, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici, ki pripadata drugima voziloma. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili test, ki je potrdil domneve. Kršitelju so zasegli tudi vrečko s prepovedano drogo.

Za 26-letnega potnika v vozilu je bilo ugotovljeno, da je bila zanj izdana odredba za privedbo v uklonilni zapor. Kršitelja so po zaključenem postopku odpeljali na prestajanje kazni uklonilnega zapora. Policisti so zasegli osebni avtomobil s pripeto prikolico, na kateri je bila prav tako nameščena spremenjena registrska tablica. Na njej so bili natovorjeni kovinski izdelki, za katere so kasneje ugotovili, da so bili ukradeni v bližini. Trebanjski policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo. Zoper voznika so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.