pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

Zaradi neprilagojene hitrosti hudo poškodovan motorist

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.08.2015 13:35

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval motorist, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

HUDO POŠKODOVAN MOTORIST

V okolici Šentruperta se je 5. 8. nekaj pred 19. uro zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval motorist. Policisti so ugotovili, da je 24-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico.

POVZROČITELJ NESREČE ODKLONIL PREIZKUS ALKOHOLIZIRANOSTI


Policisti Policijske postaje Krško so bili 5. 8. nekaj pred 14. uro obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na Vidmu zapeljal s ceste, trčil v prometni znak in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so policisti povzročitelja nesreče izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 35-letni voznik, ki je med postopkom kršil javni red in mir, je opravljanje preizkusa odklonil. Policisti so zoper njega uporabili prisilna sredstva, in ga obvladali. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

TATVINA

V okolici Črnomlja je med 3. 8. in 5. 8. nekdo z delovnega stroja odtujil hidravlično rušilno kladivo in zajemalno žlico. Povzročil je za okoli 4000 evrov škode.