Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom

Piše: R.K.

Čas objave:
14.09.2021 10:05

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 199 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna nesreča pri Uršnih Selih
13. 9. nekaj po 6. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov med Birčno vasjo in Uršnimi seli. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 28-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 61-letna voznica. Voznica in štirje potniki v njenem vozilu so se v nesreči lažje poškodovali.

Trčil v pešca
Policisti PP Krško so bili nekaj pred 20. uro obveščeni o povoženju pešca na Vidmu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 72-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v 18-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Lažje poškodovane pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine
Med 8. 9. in 13. 9. je na območju Trščine (PP Sevnica) nekdo s strehe počitniške hiše odtujil okoli tri metre bakrenih žlebov in bakrenih cevi.

V kraju Konec na območju PP Novo mesto je med 12. 9. in 13. 9. neznanec s pašnika odtujil dva električna pastirja in dva akumulatorja. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V naselju Krka na območju PP Novo mesto je med 7. in 14. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog na avtocesti ustavili voznika osebnega avtomobila Toyota avris. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Gruzije in 30-letna sopotnica, prav tako iz Gruzije, v vozilu prevažata šest državljanov Pakistana in državljana Afganistana. Državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje


Policisti so na območju Adlešičev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 17 državljanov Afganistana, na območju Preloke (PP Črnomelj)državljana Gambije Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.



S spoštovanjem,



Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
samostojna policijska inšpektorica

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

POLICIJA

Policijska uprava Novo mesto