sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

severna koreja Svet24.si

Kim Jong-un jih toliko kot včeraj doslej še ni ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

zvezdana obrez Njena.si

Zvezdana Mlakar: 'Na trenutke surovo okolje me je ...

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Kronika Novo mesto

Zaradi številnih kršitev so pridržali voznika

Piše: PU Novo mesto, R.P.

Čas objave:
17.09.2018 11:36

Med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti so policisti v noči na nedeljo ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo.

Ustavili so ga na Šmihelski cesti, kjer je nadaljeval s kršitvami, saj policistom ni hotel izročiti dokumentov. Odpeljali so ga na policijsko postajo in ugotovili, da gre za 42-letnega kršitelja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,05 miligramov alkohola. Z rezultatov preizkusa se ni strinjal, odklonil je tudi opravljanje strokovnega pregleda. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Črnomaljski policisti so bili v soboto okoli 21. ure obveščeni o prometni nesreči med Suhorjem in Vinico. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 21-letni voznik. V nesreči sta se lažje poškodovala dva potnika v vozilu 21-letnega voznika. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V noči na 14. 9. je v Kanižarici nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Povzročil je za okoli 1200 evrov škode.Z dvorišča prodajalne v Krškem so v noči na 15.9. neznanci odtujili večje število nakupovalnih vozičkov. Okoliščine policisti še preverjajo.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med 14. 9. in 20. 9. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Bele krajine in Posavja izsledili in prijeli 38 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci, desetimi državljani Sirije, osmimi državljani Pakistana in po petimi državljani Eritreje, Alžirije, Afganistana in Maroka še niso zaključeni.