Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Ljubljana

Zaradi umora 77-letnega Grosupeljčana obtožnica zoper četverico

Piše: STA

Čas objave:
29.06.2021 11:04

Tožilstvo je zaradi umora 77-letnega Grosupeljčana marca letos vložilo obtožnico zoper štiri moške. Obtožnica, v kateri je podrobneje opisano nasilje, jim očita, da so umor storili iz koristoljubja. Obtožnica še ni pravnomočna, grozi pa jim od 15 do 30 let zapora, poročata časnika Delo in Slovenske novice.

Kot še navajata časnika, naj bi zločin zakrivili moški, stari 24, 23, 20 in 19 let z območja Kočevja.

Osumljenci so v priporu že od konca marca. Po ugotovitvah kriminalistov naj bi se moški 18. marca v popoldanskem času pripeljali na območje Grosupljega, tam parkirali vozilo in se peš odpravili v bližnji gozd, kjer je bival 77-letnik, da bi iz njegovega bivališča odnesli vrednejše predmete.


Pri početju naj bi jih zalotil lastnik, zato naj bi ga napadli, pretepli ter mu zvezali roke in noge. Pozneje naj bi četverica osumljenih po navedbah kriminalistov preiskala bivališče moškega ter mu ukradla 2000 evrov gotovine in dva mobilna telefona, nato pa zbežala. Določene predmete, ki naj bi jih uporabili oz. pridobili pri kaznivem dejanju, so med begom zmetali v potok, druge predmete pa naj bi pozneje, ko so izvedeli, da je žrtev umrla, zažgali doma.

Osumljenci so po navedbah kriminalistov hudo pretepenega in zvezanega 77-letnika pustili ležati na kraju. Tam je ostal vse do naslednjega dne, ko ga je našel znanec ter poklical policijo in reševalce. Žrtev je na kraju dejanja umrla. Tožilka Petra Vugrinec vse štiri osumljence bremeni umora, ker ni znano, kateri od napadalcev je žrtvi povzročil najbolj usodne poškodbe, navaja Delo.

Storilce so sicer po navedbah Dela odkrili na podlagi sledi DNK, ki jih je na prizorišču pustil eden izmed njih. Po navedbah policije so sicer vse štiri osumljene v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter zaradi prekrškov z elementi nasilja.