sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Kronika Novo mesto

Zaradi vinjete obrnil v napačno smer

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.07.2015 10:23

Policisti do dopoldne obravnavali kar dve vožnji v napačno smer in sicer na dolenjski in primorski avtocesti. 71-letni voznik hrvaških registrskih tablic je v napačni smeri vozil na dolenjski avtocesti med MP Obrežje in CP Drnovo. Voznik naj bi vozilo na avtocesti polkrožno obrnil potem, ko je ugotovil, da nima vinjete.

Na dolenjski avtocesti v smeri Obrežja je malo po 10. uri med cestninsko postajo Drnovo in mejnim prehodom Obrežje je voznik vozil v napačni smeri. Kot je povedala tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik, gre za 71-letnega voznika hrvaških registrskih tablic, ki je sprva pravilno peljal iz smeri Čateža proti Drnovem. Med vožnjo naj bi ugotovil, da nima vinjete, zato je vozilo na avtocesti polkrožno obrnil in do izvoza za avtocesto vozil v napačni smeri. 

Okoli 8. ure zjutraj pa so na prometno-informacijskem centru opozarjali, da po primorski avtocesti med razcepom Srmin in predorom Dekani v smeri proti Ljubljani nekdo vozi v napačno smer. Tudi tega voznika so policisti nekaj minut kasneje izsledili, saj se je sam ustavil na odstavnem pasu. Šlo naj bi za državljana Italije.


Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer, ni dovoljeno voziti po smernem vozišču, namenjenemu vožnji v nasprotni smeri. Za kršitev zakon določa globo najmanj 1200 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik o vozniku