cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Novo mesto

Zaradi vožnje po njivi dobil plačilni nalog

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.06.2015 16:09

Policisti so v zadnjih 48 urah obravnavali 94 interventne dogodke, skupaj pa prejeli 254 klicev na interventno številko 113. Največ dogodkov (40) jih bilo povezanih s področjem kriminalitete.

Zgodilo se je devet prometnih nesreč z materialno škodo ter dve z lahkimi telesnimi poškodbami. Policisti so obravnavali enajst kršitev javnega reda in miru, šest na javnem in pet v zasebnem prostoru.

Vlomi in tatvine

V Dobruški vasi so v ponedeljek zjutraj ugotovili, da je dan prej, verjetno popoldne med 13. in 15. uro, neznanec odnesel črpalko za tekočine in električni podaljšek, dolg 20 m.

Iz knjigarne na Glavnem trgu v Novem mestu so v neznanci med 13.30 in 14.00 uro ukradli pet filozofskih knjig. Založbi so naredili za 114 evrov škode.

V Verdunu, Grmovljah, Dobravi pri Škocjanu in Dobruški vasi so policisti obravnavali tatvine krompirja. V vseh primerih naj bi neznanci po ocenah oškodovancev izkopali po okoli 100 kilogramov krompirja in lastnikom naredili od 50 do 100 evrov škode. V Potočni vasi pa so neznanci vozili po njivi koruze, jo nekaj poškodovali, nekaj pa odnesli in tako naredili za nekaj deset evrov škode. V Tribučah se je iz ponedeljka na torek tudi dogajalo nekaj podobnega, s tem, da so polet krompirja odnesli še nekaj solate in čebule.

Med vikendom so neznanci iz trgovine v Selah pri Dolenjskih Toplicah pokradli 30 metrov bakrenih žlebov, zraven pa odnesli še starejšo železno peč na trda goriva. Naredili so za okoli 1.500 evrov škode.

V torek zjutraj so krški policisti opravili ogled kraja tatvine v Smedniku. Ponoči naj bi od tam neznanci iz zaklenjenega hleva odpeljali svinjo, težko okoli 100 kg.

Iz Velike vasi pa so klicali krške policiste, ker so neznanci ponoči ukradli štiri platišče (z gumami) prikolice tovornega vozila, ki so bila namenjena peskanju. Lastniku so naredili za približno 2.000 evrov škode.

V noči iz ponedeljka na torek so vlomili v zabojnik na Obrtniški ulici v Trebnjem, ki ga podjetje za odkup in prodajo vozil uporablja za pisarniško poslovanje. Preiskali so prostore in odnesli za nekaj 100 evrov denarja. Lastnikom so skupaj povzročili za približno 700 evrov škode.

V Kriških Rebrih na območju policijske postaje Trebnje so v torek dopoldne ugotovili, da so jim v zadnjem tednu dni ukradli dve mreži za beton in naredili za 120 evrov škode.

Zaloten pri delu na črno


Prometni policisti so pri kontroli voznika tovornega vozila v Straži, ki je prevažal zemljo, ugotovili, da je 43-letni voznik prijavljen na zavodu za zaposlovanje, obenem pa opravlja delo voznika tovornega vozila za samostojnega podjetnika. O ugotovitvah so obvestili inšpektorat za delo.


Zaradi vožnje po njivi dobil plačilni nalog


V ponedeljek popoldne so klicali iz Stranske vasi, da se tam nekdo z avtom vozi po njivah in dela škodo. Policisti so po pregledu območja in sledov po kakšni uri v gozdu izsledili 36-letnega voznika osebnega avtomobila in mu napisali plačilni nalog za 100 evrov zaradi kršitve zakona o ohranjanju narave.

Po kršitvi javnega reda pridržali pijanega voznika

V ponedeljek ponoči, okoli 23.00 ure, so novomeške policiste klicali v Žihovo selo, kjer naj bi ob reki Krki prišlo do spora med več osebami, ki so mu sledile še grožnje, oviranje vožnje ipd. Med vožnjo na kraj intervencije je ena od patrulj opazila sumljivo vozilo, ki je ustrezalo opisu vozila, s katerim so se iz kraja odpeljali osumljenci. Avtomobil je peljal 41-letnik iz Novega mesta. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznika so pridržali na policijski postaji in napisali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru ter vožnje pod vplivom alkohola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti kaznovali še 20-letnika in za 17-letnika (oba sta se peljala v ustavljenem avtomobilu) uvedli postopek o prekršku. Med postopkom so zasegli še nekaj predmetov, za katere sumijo, da izvirajo iz kaznivih dejanj ali se uporabljajo pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Po zaslišanju ostal v priporu

Novomeški policisti so v torek zjutraj v okolici Novega mesta odvzeli prostost 34-letniku zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj velike tatvine. 34-letnika so privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila priporu.

Našli nevarne predmete iz druge svetovne vojne

V Stranju pri Škocjanu je v torek opoldne ribič opazil v reki Krki granate, dolgih okoli 15 cm in premer okoli 5 cm. O nevarni najdbi je obvestil policiste, ki so kraj zavarovali do prihoda regijskih pirotehnikov. Ti so iz reke potegnili 20 kosov minometnih min, kalibra 45 mm, italijanske izdelave, ki izvirajo iz druge svetovne vojne. Nevarne predmete so strokovno zavarovali in jih odpeljali na uničenje.

Eno tatvino preprečili, malo kasneje ukradeni dve kolesi

Nekaj pred 17. uro (torek) so klicali policiste na Otočec, kjer naj bi neznanka poskušala ukrasti kolo. Policisti so ugotovili, da je ženska, ki je pred njihovim prihodom pobegnila, poskušala s sekiro presekati plastificirano jeklenico, s katero je bilo kolo zaklenjeno. Ker ni bila uspešna in so jo pri delu zalotili, je s kraja pobegnila. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Okoli 18. ure pa so policiste klicali pred trgovski center na Otoški cesti, kjer je belgijski par parkiral osebni avtomobil in šel po nakupih,. Ko sta se vrnila sta ugotovila, da so neznanci v času njune odsotnosti iz nosilca koles na avtomobilu ukradli dve športni kolesi znamke Ridley Orion in Orbea Asphalt in jima tako naredili za okoli 1.700 evrov škode.