Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Zaradi vožnje pod vplivom odvzeli 28 dovoljenj

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
20.11.2017 14:54

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 125 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 541 klicev.

Obravnavali so tri prometne nesreče,  v  katerih  so  se  udeleženci  lažje poškodovali in 11 prometnih nesreč,  v  katerih je nastala premoženjska škoda. Šestim kršiteljem cestno prometnih  predpisov  so  zasegli  vozila  in  pridržali tri voznike, ki so vozili  pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 30 kršitev javnega reda in  miru  na  javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih in enega kršitelja pridržali.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja  denarja,  groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in sprožitev signalno varnostnih naprav.

PROMETNA VARNOST

Potem ko so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto med 6. 11. in 12.  11, v okviru akcije Slovenija piha 0,0, odvzeli vozniška dovoljenja 36 voznikom,  ki  so  vozili  pod  vplivom  alkohola,  so  tudi ta konec tedna preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Le v dveh dneh so iz prometa izločili 28 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola  in  prepovedanih  drog.  Vsem so odvzeli vozniška dovoljenja, jim izdali  plačilne naloge oziroma na sodišče naslovili obdolžilne predloge. V soboto  so  samo  na  območju Dolenjske preprečili nadaljnjo vožnjo desetim voznikom,  ki  so  za volan sedli pijani. V litru izdihanega zraka so imeli med  0,31  in  1,12  miligramov alkohola - med njimi kar sedem več kot 0,52 miligramov alkohola, en voznik pa je opravljanje preizkusa odklonil.

Brežiški  policisti so v noči na 18. 11. v Čatežu ob Savi ustavili  voznika osebnega  avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.  69-letni  kršitelj  je  opravljanje  preizkusa  odklonil  in  se nedostojno  vedel  do policistov. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Na  Ljubljanski  cesti v Novem mestu so v noči na 18. 11. ustavili 28-letno voznico  osebnega  avtomobila Renault clio. Kršiteljici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Med  kontrolo  prometa  v  okolici  Dolenjskih  Toplic so policisti 18. 11. ustavljali  voznika  osebnega avtomobila, ki sprva znakov, s katerimi so ga ustavljali,  ni  upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim, ga   ustavili  in  mu  zaradi  očitnih  znakov  alkoholiziranosti  odredili preizkus.  30-letni  kršitelj  je  odklonil preizkus in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 19. 11. so policisti na Mirni ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelj odredbe policistov ni upošteval, saj so ga kasneje ponovno ustavili. Zaradi neupoštevanja ukazov so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Avtomobil Audi A6 so mu zasegli, izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Med  kontrolo  prometa  na  Šegovi ulici v Novem mestu so policisti 19. 11. popoldne   ustavili  voznika  osebnega  avtomobila  Ford  mondeo.  34-letni kršitelj,  ki  nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  je  imel  v litru izdihanega  zraka  1,28  miligramov  alkohola,  na  avtomobilu  pa  je imel nameščene  registrske  tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Ford mondeo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Krški policisti so v noči na 19. 11. v Senovem zasegli avtomobil 43-letnemu vozniku,  ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola.

VLOMI IN TATVINE

V  okolici  Šmarjeških  Toplic  je nekdo s strehe zidanice odtujil okoli 20 metrov bakrenih žlebov in cevi. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Na Šmarješki cesti v Novem mestu je 17. 11. okoli 19. ure neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je manjši trezor z denarjem in dokumenti. Lastnika je oškodoval za okoli 2500 evrov.

V kraju Golek na območju Krškega je 17. 11. nekdo skozi priprto kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Škode je za več kot 2000 evrov.

V noči na 19. 11. je na Florjanovem trgu v Novem mestu neznanec vlomil v prodajni kiosk in odtujil tekstilne izdelke. Škode je za več kot 500 evrov. Med 17. 11. in 19. 11. je v okolici Sevnice nekdo vlomil v tri zidanice. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 400 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti  Postaje  mejne  policije  Dobova  so  17.  11. dopoldne v vagonu tovornega  vlaka  našli  skritega  tujca,  ki  se  je skušal izogniti mejni kontroli  in  nedovoljeno  vstopiti  v  Slovenijo.  Mladoletnega državljana Libije so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

JAVNI RED IN MIR

Krški  policisti so bili 18. 11. obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem  lokalu  v  Krškem. 29-letna kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola,  se  je  nedostojno  vedla  do  osebja in ostalih gostov. Tudi po prihodu  policistov  se  ni pomirila in je nadaljevala s kršitvijo, zato so zoper  njo  uporabili  prisilna  sredstva  in  jo  odpeljali  v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog.