profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

dr Odkrito.si

Dr. Rashid Buttar - NEPOJASNJENA smrt zdravnika, ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Kronika

Zasegli avtomobil in prestregli 52 ilegalnih migrantov

Piše: R.K.

Čas objave:
21.09.2022 08:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 221 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Metliki zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Metlika so včeraj okoli 13. ure med kontrolo prometa v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila, ki so mu v postopku pred tem že prepovedali nadaljnjo vožnjo zaradi neregistriranega osebnega avtomobila. Renault clio so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V Račici na območju PP Sevnica je med 19. 9. in 20. 9. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Iz ribogojnice na območju Brežic je med 19. 9. in 20. 9. neznanec odtujil okoli 50 kg rib.

V noči na 20. 9. je v Šentjerneju nekdo iz skladiščnih prostorov odtujil tri elektromotorje in štiri reduktorje. Lastnika je oškodoval za okoli 4000 evrov.

Iz nedograjene stanovanjske hiše v Rožnem vrhu na območju PP Trebnje je med 19. 9. in 20. 9. nekdo odtujil okoli 100 m2 parketa in električno ročno orodje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje včeraj na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče) izsledili in prijeli 19 državljanov Sirije, 19 državljanov Iraka, osem državljanov Indije, štiri državljane Afganistana in na območju PP Črnomelj (Veliki Nerajec) dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.