Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

cristiano ronaldo 22 pm Ekipa24.si

Še ena kaprica Cristiana Ronalda!?! Takole se je ...

Screenshot_31 Njena.si

Razkrili pravi obraz tekmovalca Kmetije

ronaldo (2) Ekipa24.si

Tu je vsa resnica! Ronaldo po tekmi užaljeno ...

Kronika

Zasegli dve pištoli

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2022 07:43

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 17. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Dolenji Nemški vasi. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 23-letna voznica osebnega avtomobila, ki je odvzela prednost mladoletni voznici mopeda. Po trčenju je voznica mopeda padla in se lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega
dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. 

KRIMINALITETA

Osumljencu zasegli pištoli

Policisti PP Novo mesto so zaradi suma posesti prepovedanega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca v Brezju. Med hišno preiskavo so našli in zasegli dve pištoli, naboje in dele orožja. Zoper 41-letnega osumljenca, ki za orožje nima ustreznih dovoljenj, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva.

Vlomi in tatvine

Med 10. in 16. uro je v Dobravi ob Krki neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo. 

V gozdu na območju Trebnjega je popoldne nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice, ki je bila v predalu vrat, odtujil denar. 

Vlomi v vozila - poziv k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov

V zadnjem obdobju so policisti ponovno obravnavali več vlomov v avtomobile. Storilci so vlamljali v vozila na parkirnih mestih in v avtomobile, parkirane v gozdovih in na gozdnih poteh. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. Po preveritvi okoliščin in na podlagi opravljenih razgovorov je bilo ugotovljeno, da so bili v večini primerov žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete, tudi denarnice z dokumenti in denar. Storilci so v vozila vlamljali na način, da so razbili stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu.

Občane policisti pozivajo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Vsem policisti svetujejo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov. 

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje 

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Obrežje, Slovenska vas, Rigonce) izsledili in prijeli 56 državljanov Burundija, 16 državljanov Konga, dva državljana Rusije, državljana Maroka in državljana Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.