državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika Novo mesto

Zasegli ukradeno vozilo in prijeli osumljenca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.02.2013 15:21

Policisti so od zadnjega poročanja prejeli 112 klicev na interventno številko 113, od tega je bilo 38 klicev takšnih, da je zahtevalo takojšnje posredovanje policije. Največ klicev (15) se je nanašalo na dogodke, povezano s kriminaliteto.

Zgodile so se tri prometne nesreče z materialno škodo (od tega je dvakrat prišlo do povoženja divjadi) in ena prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami (voznik na območju Brežic je zapeljal s ceste in se pri tem lažje poškodoval). Prometni policisti na avtocesti oglobili 22-letnega voznika iz Ljubljane, ki je med vožnjo iz avtomobila metal odpadke (steklenice in smeti).

Pri obravnavi prijave kršitve javnega reda in miru v Novem mestu se je kršitelj do policistov vedel nesramno, bil nasilen do prijaviteljice tudi v prisotnosti policistov in se kljub opozorilom ni pomiril. Policisti so uporabili fizično silo, ga vklenili in odpeljali v pridržanje.

Mejne zadeve

Na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so dopoldne začasno vzeli prostost državljanu Srbije, saj so ugotovili, da ga iščejo celjski kriminalisti zaradi suma storitve kaznivih dejanj tatvin in pranja denarja. V Dobovi so zadržali državljana Hrvaške, ki ni izpolnjeval pogojev za vstop v Slovenijo. Z naslednjim vlakom se je moral vrniti nazaj na Hrvaško.

Policisti zasegli ukradeno vozilo in prijeli osumljenca

Prometni policisti so popoldne v bližini avtoceste na trebanjskem koncu ustavili tovorni avtomobil z naloženim neregistriranim kombijem. Pri preverjanju naloženega vozila so ugotovili, da je lastnik doma iz Novega mesta, voznik in sopotnik tovornega vozila pa sta bila v preteklosti že obravnavana zaradi tatvin vozil. Poklicali so lastnika, ki je povedal, kje naj bi bilo vozilo parkirano v Novem mestu, zagotovo pa ne na tovornem vozilu na poti proti Ljubljani. Vozilo so policisti zasegli, 22-letnika in 23-letnika iz okolice Ljubljane pa privedli na policijsko postajo.