Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Zasegli vozili

Piše: R.K.

Čas objave:
10.08.2022 07:56

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Zasega vozil

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocestnem postajališču Starine ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Turčije vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brežiški policisti so nekaj po 12. uri v Brežicah zasegli Citroen jumper 25-letnemu vozniku, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitve so na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlom

V naselju Vrhovo pri Žužemberku je med 1. 8. in 6. 8. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Gorenja Pirošica) izsledili in prijeli šest državljanov Iraka, državljana Afganistana in državljana Turčije in na območju PP Črnomelj (Balkovci) štiri državljane Gambije in državljana Burundija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.