finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

Kraljica Elizabeta Svet24.si

Britanska kraljica leto dni po moževi smrti spet ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

špela-grošelj Odkrito.si

Špela Grošelj - Nič več samska?!

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Kronika

Zasegli vozilo

Piše: R.K.

Čas objave:
28.09.2021 10:20

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 171 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Metliki so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Kršitelju zasegli avtomobil
Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Dolah ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes. Med postopkom so ugotovili, da 40-letni voznik iz Grosuplja nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita, na neregistriranem in nezavarovanem avtomobilu pa je imel nameščene ukradene registrske tablice. Vozilo so začasno zasegli in o ugotovitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA


Vlomi
V naselju Kolonija na območju Mokronoga je med 22. 9. in 26. 9. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom. 


Med 25. 9. in 27. 9., ko so bili lastniki odsotni, je v Šmalčji vasi na območju PP Šentjernej neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 21 državljanov Afganistana in v Novem mestu dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.