Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Zaspal sredi ceste

Piše: R.K.

Čas objave:
18.10.2021 07:41

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 15. in 18. oktobrom intervenirali v 148 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 460 klicev.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Policisti PP Dolenjske Toplice so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 27-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.


PROMETNA VARNOST
Zaspal v vozilu na cesti
17. 10. okoli 5.30 so bili policisti PP Krško obveščeni o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Dolenji vasi vozilo ustavil sredi ceste in ogrožal druge udeležence v prometu. Takoj so se odzvali in ugotovili, da je 23-letni kršitelj zaradi opitosti omagal in zaspal v vozilu. V litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
 Policisti PP Krško so 17. 10. ob 15. uri v Kostanjevici na Krki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima kršitelj v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola, pred ustavitvijo pa je prav tako v Kostanjevici na Krki zaradi nepravilne strani in smeri vožnje povzročil prometno nesrečo. Izločili so ga iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA
Vlomi in tatvine
V Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je 15. 10. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, vstopil v stanovanje in odtujil denar in nakit. Lastnico je oškodoval za 500 evrov.

V Spodnjih Vodalah na območju PP Sevnica je nekdo z dvorišča zidanice odtujil kmetijski traktor TV 521, registrskih oznak NM-319.



V kraju Grm na območju PP Trebnje so neznanci z dvorišča podjetja odtujili okoli 500 kg odpadnega aluminija in povzročili za okoli 1000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je 17. 10. nekdo skozi vrata vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti in denarnico. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

Na parkirnem prostoru na Podbevškovi ulici v Novem mestu je 17. 10. neznanec vlomil v rezervoar tovornega vozila in odtujil okoli 200 litrov goriva.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je 15. 10. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med pregledom tovornega vozila na osovini našli skritega državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli devet državljanov Afganistana, na območju Loč (PP Brežice) štiri državljane Iraka, na območju Slovenske vasi (PP Brežice) dva državljana Turčije, v Brežicah dva državljana Irana in v Slogonskem (PP Brežice) državljana Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni. 

OSTALE ZADEVE
Nesreča pri delu
15. 10. dopoldne smo bili obveščeni o nesreči pri delu v okolici Metlike. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih metliških policistov je do nesreče prišlo pri transportu bika na prikolico za prevoz živali, ko je žival v glavo brcnila 55-letnega moškega. Hudo poškodovan moški je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.