kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Ženske brusile pesti, zasegli tri avtomobile

Piše: Radio Krka, PU Novo mesto

Čas objave:
26.11.2012 10:55

Novomeški policisti so pretekli vikend posredovali v naselju, v okolici Novega mesta, kjer so se sprle in pretepale štiri ženske. 64-letna ženska je bila v pretepu lažje poškodovana. Trem kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli osebne avtomobile. Posredovali so zaradi 32 kršitev javnega reda in miru.

Novomeški policisti so 23. 11. nekaj pred 20. uro posredovali v naselju, v okolici Novega mesta, kjer so se sprle in pretepale štiri ženske. 64-letna ženska je bila v pretepu lažje poškodovana. Tri osumljenke bodo policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.


ZASEGI OSEBNIH AVTOMOBILOV

Novomeški policisti so 23. 11. ob 21. uri med kontrolo prometa v okolici Novega mesta ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da gre za večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, saj so ga v preteklih dveh letih obravnavali že 19-krat in mu zasegli že dva osebna avtomobila. Kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je poškodovan in neregistriran osebni avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Renault megane so mu začasno zasegli, napisali obdolžilni predlog in kršitelju izdali plačilni nalog.

V noči na 24. 11. so v Novem mestu ustavili 18-letnega voznika osebnega avtomobila. Kršitelj nima vozniškega dovoljenja, na osebnem avtomobilu Volkswagen polo pa sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki pripadata drugima voziloma. Kršitelj med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, policisti so ugotovili tudi kršitve, ki se nanašajo na zimsko opremo. 18-letnega voznika so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov v preteklih dveh mesecih obravnavali že štirikrat. Avtomobil so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Krški policisti so 24. 11. nekaj pred 20. uro na lokalni cesti v Drnovem ustavili voznika osebnega avtomobila Opel astra in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 26-letni večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov je imel v litru izdihanega zraka 0,40 miligramov alkohola. Kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran osebni avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so policisti zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

IZSLEDILI POBEGLEGA VOZNIKA

Črnomaljski policisti so bili 23. 11. nekaj pred 23. uro obveščeni o prometni nesreči, ki jo je zaradi napačne strani vožnje povzročil neznani voznik osebnega avtomobila. Ta je z vozilom oplazil drug avtomobil in nadaljeval z vožnjo. Policisti so 26-letnega pobeglega voznika izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, vendar je kršitelj opravljanje preizkusa odklonil. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


KRIMINALITETA


VLOMI IN TATVINE

Na delovišču v Novem mestu je med 22. 11. in 23. 11. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil več kosov orodja in električne vodnike. Škode je za okoli 800 evrov.

Med 16. 11. in 23. 11. je v okolici Novega mesta neznanec vlomil v skladišče podjetja in odtujil osem pnevmatik, štiri s platišči. Škode je za 1500 evrov.

V okolici Trebnjega je med 18. 11. in 24. 11. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil televizor, motorno žago, nakit, alkoholne pijače in živila. Škode je za okoli 1000 evrov.

Med 20. 11. in 24. 11. je v Črnomlju neznanec vlomil v prostore kluba in odtujil električne vodnike, posodo z gorivom, stole in mize.

23. 11. popoldan je v Črnomlju neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil več kosov nakita. Lastniki ocenjujejo škodo na okoli 2000 evrov.

24. 11. popoldan je v Žužemberku nekdo iz stanovanjske hiše odtujil več kosov nakita, in več bančnih kartic. Po prvih ocenah je škode za okoli 2000 evrov. 25. 11. popoldan je v Žužemberku neznanec iz odklenjene hiše odtujil nakit in gotovino. Lastnica ocenjuje škodo na okoli 1000 evrov.

Na avtocestnem postajališču Starine je 25. 11. popoldan nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu iz odklenjenega avtomobila odtujil prenosni računalnik, mobilni telefon in hladilno torbo.