Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Znova huda ura

Piše: R.K.

Čas objave:
08.06.2022 08:30

Včeraj se je narava razbesnela nad našimi kraji. Najhuje je bilo v Črnomlju.

Ob 22.55 je zaradi neurja v občini Črnomelj meteorna voda zalila in ogrožala več stanovanjskih, gospodarskih in poslovnih objektov. Zalitih je bilo več cest, parkirišč in vozil. V času neurja je strela udarila v električno omarico stanovanjske hiše v Črnomlju ter v ostrešje stanovanjske hiše v naselju Tribuče, kjer je prišlo do poškodb ostrešja in dimnika. Objekte so pregledali in zaščitili. Gasilci so črpali vodo iz zalitih objektov, cestišč ter parkirišč, čistili prostore objektov, odstranjevali nanose blata in peska ter pomagali pri odstranjevanju vozil. Na več lokacijah so postavili protipoplavne vreče in preprečili vdor vode v objekte. Za odpravljanje posledic neurja so bili aktivirani gasilci Sektorja Črnomelj, in sicer PGD Črnomelj, Mavrlen, Petrova vas, Rodine, Rožič Vrh, Talčji vrh, Vranoviči, sektorja Dragatuš, in sicer PGD Dragatuš, Butoraj, Dobliče, Tanča gora, Zapudje in Sektorja Vinica, in sicer PGD Vinica, Bojanci, Hrast-Perudina, Preloka, Učakovci-Vukovci in Zilje ter dodatno PGD Adlešiči, Tribuče in Radenci. Odstranjevanje posledic neurja je potekalo do jutranjih ur. Škodo bodo ocenile pristojne službe.

V času dogodkov večjega obsega Neurja so do 20:50 na območju Dobrepolje zabeležili štiri prijave dogodkov, aktivirana so bila tri Prostovoljna teritorialna gasilska društva. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Ob 23.10 so v ulici Ob potoku v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu v skladiščnem prostoru očistili jašek in preusmerili meteorno vodo.

V Sevnici so do danes , do 8:25, zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so pet Prostovoljnih teritorialnih gasilskih društev. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Včeraj ob 19.47 je v Velikem Gabru, občina Trebnje, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše ter nanesla blato in mulj na dvorišče druge stanovanjske hiše. Gasilci PGD Veliki Gaber so izčrpali vodi in počistili posledice nanosa.