atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Koper

Žrtev eksplozije 58-letnik iz Litije

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
02.11.2012 13:31

V nočni eksploziji za koprsko tržnico je umrl 58-letni moški iz območja Litije, ki je na ta način najverjetneje storil samomor.

O podrobnejših okoliščinah in motivih pokojnika kriminalisti še zbirajo podatke, je v današnji izjavi za javnost v Kopru povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dean Jurič.

Do zaključka preiskave so po besedah Juriča sicer odprte vse možnosti, a do zdaj vse zbrane okoliščine kažejo, da je najverjetneje šlo za samomor z uporabo eksplozivnega telesa. Zaradi pietete do pokojnika pa tudi, ker preiskava še poteka, več podrobnosti o dejanju ne morejo razkrivati.

Podatki z ogleda kraja dogodka, ki so ga opravili kriminalisti, sicer kažejo, da bi 58-letnik pri dejanju lahko uporabil ročno bombo tipa M75. Na potrditev iz nacionalnega forenzičnega laboratorija še čakajo. Izvor orožja kriminalisti še ugotavljajo.

Policisti so bili o eksploziji v parku za koprsko tržnico obveščeni danes nekaj minut po polnoči. Prvi je na kraj dogodka prišel varnostnik ene od varnostnih služb. Ob eksploziji se je, najverjetneje zaradi detonacije, namreč sprožil alarm v eni od trgovin v trgovskem centru na tržnici v neposredni bližini parka.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil na območju Kopra našli še zapuščeno pokojnikovo vozilo. Pri njegovem ogledu so sodelovali tudi bombni tehniki generalne policijske uprave, je pojasnil Jurič.

K sreči za koprsko tržnico v času eksplozije ni bilo v neposredni bližini nikogar. Če bi se ta zgodila ob drugačnih časovnih in krajevnih okoliščinah, bi lahko pomenila potencialno tveganje za mimoidoče, je še povedal Jurič.

Anita Leskovec, PU Koper