bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

metka Njena.si

Ljubezen po domače zapustili skoraj vsi znani ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Po bolečem porazu SLOVENIJE se je oglasil tudi ...

Kultura Šentjernej

Contour Slovenia - prekolesariti Slovenijo ob meji v 10-ih dneh

Piše: R.K.

Čas objave:
11.06.2021 06:00

V Sloveniji se vzporedno s 27. kolesarsko dirko Po Sloveniji piše še ena zgodba slovenske kolesarske zgodovine. Produkcijska hiša Vihar Media iz Krškega, v sklopu projekta Contour Slovenia, snema vseslovenski kolesarski dokumentarni film: prekolesariti slovensko mejo, oziroma s kolesom izrisati konturo Slovenije.

Film režiserja Roka Sande bo prikazal zgodbo ljubiteljskega kolesarja Ignaca, ki bo v desetih dneh prekolesaril Slovenijo ob državni meji. Športna avantura ljubiteljskega kolesarja Ignaca Bakšeta se bo odvijala po slovenski meji med 11. junijem in 21. junijem. Kamere ekipe Vihar Media bodo kolesarja vestno spremljale po približno 1.500 kilometrov dolgem kolesarskem
izrisu konture Slovenije.

Štart bo danes, v petek, v občini Šentjernej, kjer bo srečno pot Ignacu zaželel tudi podžupan občine Šentjernej g. Jože Vrtačič. Vihar Media tudi uradno sodeluje z dirko Po Sloveniji. Ignac se bo ekipam profesionalnih kolesarjev svetovnega kalibra s svojim kolesom pridružil na petkovem štartu tretje etape dirke Po Sloveniji v Brežicah.

contour-slovenia
Contour Slovenia
Contour Slovenia

Trasa Contour Slovenia projekta se bo nato nadaljevala ob slovenski meji, s predvidenimi kar 25.000 metri višinske razlike. Režiser filma Rok Sanda nam je pred snemanjem dokumentarnega filma zaupal: "Pred Ignacem je zahteven kolesarski izziv. Gre za zanimiv, zahteven projekt, ki me je zelo pritegnil. Je nekaj novega in drugačnega od dosedanjih projektov. Že od nekdaj me privlačijo ideje ljudi, ki prestavljajo meje mogočega. Tako je nastala tudi ideja o snemanju dokumentarnega filma, katerega glavni cilj je posneti kolesarja, ki se sooča s samim seboj, medtem ko s kolesom riše slovensko mejo.
Za vse, ki si bodo dokumentarni film ogledali, bo to nepozabna filmska izkušnja.
Želim, da gledalec ob gledanju začuti izziv kolesarjenja, kot da bi tudi sam kolesaril
ob meji Slovenije."

contour-slovenia
Contour Slovenia
Contour Slovenia

"Že od nekdaj so me zanimali kompleksni izzivi. Lansko leto, po večdnevnem kolesarjenju, se mi je porodila ideja o družinskem kolesarjenju. Kasneje je ta ideja še zrasla in nastal je velik športni izziv - kolesarjenje ob meji Slovenije. Vse skupaj je nato dobilo celoto, in sicer po pogovoru z Rokom, ki je predlagal, da bi vse skupaj posneli oziroma dokumentirali. Tako me bo na poti spremljala profesionalna filmska ekipa, ki bo snemala in dokumentirala celotno pot z vsemi izzivi, s katerimi se bom soočil. Gre za deset dni dolgo kolesarsko pot. Obiskal bom 80 občin in 10 regij, ter skupaj prevozil 1.500 kilometrov,” je o samem izzivu povedal kolesar Ignac Bakše.

Športni podvig lahko spremljajte preko spletne strani www.contourslovenia.com in
preko socialnih omrežij pod imenom contour_slovenia.