Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kultura Grosuplje

Kulturni dom v Grosuplju zasijal v novi podobi

Piše: Občina Grosuplje

Čas objave:
08.05.2021 07:00

Kulturni dom Grosuplje je bil zgrajen že leta 1927, preuredili pa so ga leta 1978, ko je objekt tudi postal kulturni dom. Vse od takrat predstavlja pomembno gibalo razvoja kulturnega življenja v občini.

V njegovih prostorih delujejo domača kulturna društva ter drugi ustvarjalci in umetniki, hkrati pa občanke in občane vabi na ogled različnih prireditev, gledaliških, plesnih in drugih predstav, da se udeležijo koncertov ter drugih družabnih in izobraževalnih dogodkov.

Teh je bilo v zadnjem letu zaradi epidemije covida-19, ko je bilo naše družabno življenje žal zelo omejeno, le malo. So pa čas dobro izkoristili in v letošnjem letu je že precej dotrajan kulturni dom v svoji notranjosti zasijal v novi podobi.

Obnova je obsegala gradbeno obrtniška in inštalacijska dela ter nakup opreme. Zamenjali so vrata, akustične talne, stenske in stropne obloge, oder, platno za projekcijo, notranjost kulturnega doma pa krasijo tudi nove zavese ter udobni sedeži.

prenovljen-kulturni-dom-grosuplje
Prenovljen Kulturni dom Grosuplje
Občina Grosuplje

V tem tednu sta si Kulturni dom Grosuplje v novi podobi ogledala tudi župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar ter se prepričala, da je notranjost doma po njegovi obnovi prijetna, udobna in moderna. Na ogledu sta se njima pridružila vodja investicije na občini Breda Tomšič in Luka Puš iz Zveze kulturnih društev Grosuplje. Posebej pa se veselimo, ko bodo oder spet lahko zavzeli nastopajoči ter dvorano napolnili navdušeni obiskovalci.

prenovljen-kulturni-dom-grosuplje
Prenovljen Kulturni dom Grosuplje
Občina Grosuplje

Vrednost investicije je znašala 496.393,92 evrov, obnovo je v višini 159.822,51 evrov financiralo tudi Ministrstvo za kulturo.