aplikacija nijz, qr koda Svet24.si

To so izjeme PCT, ki veljajo od danes

E-rt5UUX0AMoHl3 Svet24.si

FOTO: Mati v brodolomu z dojenjem izžela samo ...

241995703_4358899604187928_2482871352667586705_n Svet24.si

FOTO: Padel v potok ob trboveljskem dimniku

pocivalsek telice-facebook copy Reporter.si

Kongres kozjanskega bika Zdravka Počivalška: s ...

10182088 Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

Hitri in drzni 9 3 Njena.si

Indira Ekić je napovedala nov boj kilogramom

zidansek Ekipa24.si

NORIJA V PORTOROŽU! Pobiralec žogic v zadrego ...

Kultura Novo mesto

Dva dolenjska kantavtorja na festivalu Novomeško poletje

Piše: R.K.

Čas objave:
17.07.2021 10:03

Takole so − kantavtorsko zasanjano in iz dolenjskih krajev organizatorji sešili program drugega večera Festivala novomeško poletje, ki bo drevi na ploščadi Kulturnega centra Janeza Trdine, v primeru dežja pa v Trdinovi dvorani.

Daniel Vezoja
Daniel Vezoja
FNP

Daniel Vezoja je singer in songwriter, ki prihaja iz Brežic. Decembra 2016 je izdal prvi solo album z naslovom Where the lightnresides. Album je posnel v Dublinu s priznanim producentom Gavinom Glassom v njegovem Orphan recording studios. Trenutno pripravlja skladbe za drugi album, ki jih bo predstavil tudi na odru festivala. Pridružila se mu bosta Tina Marinškova na vokalu in Dejan Slak na klaviaturah.

Borut Antončič, Bort Ross
Borut Antončič, Bort Ross
FNP

Bort Ross je glasbenik, avtor, pevec inštrumentalist in producent. V njegovem studiu Lotos music ustvarjajo številni  ustvarjalci od daleč in blizu. Na prvencu Sančo Pansa lahko poslušamo glasbo, ki nas intimno, pronicljivo in s pridihom melanholije pelje mimo zlatih juter, ljubezenskih grebenov in notranjih bojev s takimi in drugačnimi mlini. 
 
Njegovi spremljevalci na odru, Nomadi, tej topli, iskreni glasbi vdahnejo še več ljudskosti, razigranosti, ki v celoto poveže in obsije vse šentjernejske hribe in doline.   

Nomadi so :
Jaka Darovec − bobni
Tomaž Zorko − kontrabas
Borut Perše − kitare
Primož Moškon − tambure
Jernej Šustaršič – harmonika

Festival je že v polnem teku, dogajalo se bo do avgusta, glasbeni večeri prinašajo, poleg današnje, Daniel Vezoja trio, Bort Ross in Nomadi, še zasedbe Dimek & Davor Klarič, Marina Martensson Elementrio, DAN D – Tiho, Društvo mrtvih pesnikov).

Slavnostno so ga otvorili v sredo, 7. julija v Parku Rastoče knjige z nastopom tandema Jurski Par (Jure Tori & Jure Longyka). Priča smo bili emocionalnemu, iskrivemu, poglobljenemu in igrivemu potovanju skozi vesolja skrbno izbranih avtorjev, čutno interpretiranih tekstov in doživljanja le-teh skozi meh in glasilke Jurskega para. Prav tako bo Jure Longyka slavnostno tudi zaprl festival. V finalu letošnjega Festivala novomeško poletje se namreč obeta tudi prvovrstni glasbeni dogodek. Izštekani Jureta Longyke se bodo iz ljubljanskega studia prvič podali v Novo mesto!