Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

Karel in Camilla pa naj bi imela kar nekaj problemov zaradi njegove zagledanosti v igralko Odkrito.si

Camilla BESNA, ker naj bi se Karel ogrel za drugo ...

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

Kultura Novo mesto

Festival "Sem glasba, sem mesto" prestavljen na jesen

Piše: R.K.

Čas objave:
08.05.2021 07:00

V Kulturnem centru Janeza Trdine so morali zaradi strogih ukrepov, ki še vedno veljajo ob izvajanju prireditev, prestaviti za konec maja načrtovani 6. mednarodni glasbeni festival SEM GLASBA, SEM MESTO v jesenski čas, in sicer v teden med 6. in 10. septembrom.

Kot sporočajo, jih veseli, da program ostaja nespremenjen, saj so udeležbo potrdili prav vsi izvajalci, tudi tisti, ki prihajajo iz tujine. V ospredju letošnjega festivala je namreč glasba Španije s poudarkom na flamenku, ki ga bo poleg mlade vzhajajoče španske plesne zvezde Vanese Aibar  predstavila tudi priznana zasedba Camerata flamenco project, ansambel treh izjemnih španskih glasbenikov, ki so nastopili na nekaterih največjih odrih svetovnih klasičnih, jazzovskih in flamenko festivalov.

sem-glasba, sem-mesto
Sem glasba, sem mesto
KC Janeza Trdine

Sodobni pristop in spoštljiv odnos do tradicije jim omogoča številna sodelovanja z različnimi glasbeniki, med katerimi so tudi takšne zvezde flamenka, kot je Carmen Linares. V Novem mestu se jim bo s svojimi plesnimi veščinami in eleganco pridružila mednarodno priznana plesalka flamenka Anabel Veloso, slišali pa bomo skladbe z njihove zadnje plošče, ki je posvečena glasbi španskega skladatelja Manuela de Falle. Glasbeniki so se poglobili v izvirno partituro znamenitega baleta El amor brujo in na pretanjen način poustvarili ta pomembni del španskega klasičnega repertoarja. Za pokušino kliknite tukaj.