prometna, splošna, simbolična Svet24.si

Tolpa na Obali prirejala lažne prometne nesreče ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

Dieter Brummer Svet24.si

Igralca iz priljubljene telenovele našli mrtvega

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

duh, maxine-hughes Odkrito.si

Poklicala je duhovnika, ko je na posnetku videla ...

Mary, Tjaša Njena.si

Sanjski moški: Tjaša in Mary žurata s ...

Kultura Novo mesto

Literarni večer. Jakob J. Kenda: Transverzala

Piše: R.K.

Čas objave:
15.06.2021 14:00

Potopisni roman Transverzala je svojevrstno nadaljevanje večkrat nagrajene uspešnice Apalaška pot. Jakob J. Kenda tokrat s svojim slikovitim, sočnim jezikom in začimbo humornih vložkov prikazuje pot, ki se vije prek njegove lastne dežele.

Pripoved tako nudi vpogled v preteklost, a predvsem sodobnost avtorjeve domovine, in to s prepletenim vencem utrinkov in tem, ki jih ves čas povezujejo tudi bolj intimne niti ljubezni v njenih najrazličnejših oblikah.

Transverzala je bila predlagana že leta 1951, a so iz različnih razlogov uspeli speljati le polovico poti. Avtor pričujočega romana je tako leta 2019 določil potek celotne trase in jo skupaj s svojima otrokoma in prijatelji tudi prehodil. Izrazito združevalna in unikatno krožna pot s 1200 kilometri dolžine in poskočnimi 70 kilometri skupnega vzpona zdaj končno zaobjema vse raznolike obraze slovenskega planinskega sveta od divjinskega do alpskega.

Danes, 15. junija, v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto ob 18. uri v Parku Rastoče knjige ob knjižnici gostijo Jakoba J. Kendo, ki bo predstavil svoj potopisni roman Transverzala, v katerem predstavi slovensko planinsko krožno pot s 1200 kilometri dolžine in 70 kilometri skupnega vzpona.