Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kultura

Na ogled dela 13. ex-tempora v Dolenjskih Toplicah

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2022 12:12

V začetku aprila je v Dolenjskih Toplicah potekal 13. ex-tempore Dolenjske Toplice, letos v sklopu projekta VODA – (IZ)VIR ŽIVLJENJA. Zdaj so na ogledu umetnine, ki so nastale.

 Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Rdeča nit ustvarjanja je bila povezana tudi z vremenom, saj se je po pomladni suši napolnila Sušica, padal je dež in celo sneg.

Ex- tempore je organiziral KUD Dolenjske Toplice. Mentorirala ga je mentorica likovne sekcije KUD Dolenjske Toplice Nuša Smolič. Na ex-temporu je sodelovalo 12 umetnikov, ki so slikali v tehnikah akril na platnu ter akvarel, nastalo je 18 del.

V četrtek, 16. junija 2022 so jih postavili na ogled v avlo II., KKC Dolenjske Toplice. Med otvoritvijo so nastopile ljudske pevke Rožce DPŽ Dolenjske Toplice, razstavo pa je odprl župan občine Dolenjske Toplice Franc Vovk.

Razstavo, na kateri sodelujejo Vera Lukšič, Maja Lamovšek, Natalija Guzelj, Roman Planko, Zdravko Červ, Irena Štangelj Pavlakovič, Brane Praznik, Boža Jambrek, Rezka Arnuš, Darko Blažič, Andreja Fifolt In Tomaž Kocuvan si lahko ogledamo do konca poletja.