Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Anne Heche Njena.si

Umrla je igralka Anne Heche

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Kultura

Na ogled dela 13. ex-tempora v Dolenjskih Toplicah

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2022 12:12

V začetku aprila je v Dolenjskih Toplicah potekal 13. ex-tempore Dolenjske Toplice, letos v sklopu projekta VODA – (IZ)VIR ŽIVLJENJA. Zdaj so na ogledu umetnine, ki so nastale.

 Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Rdeča nit ustvarjanja je bila povezana tudi z vremenom, saj se je po pomladni suši napolnila Sušica, padal je dež in celo sneg.

Ex- tempore je organiziral KUD Dolenjske Toplice. Mentorirala ga je mentorica likovne sekcije KUD Dolenjske Toplice Nuša Smolič. Na ex-temporu je sodelovalo 12 umetnikov, ki so slikali v tehnikah akril na platnu ter akvarel, nastalo je 18 del.

V četrtek, 16. junija 2022 so jih postavili na ogled v avlo II., KKC Dolenjske Toplice. Med otvoritvijo so nastopile ljudske pevke Rožce DPŽ Dolenjske Toplice, razstavo pa je odprl župan občine Dolenjske Toplice Franc Vovk.

Razstavo, na kateri sodelujejo Vera Lukšič, Maja Lamovšek, Natalija Guzelj, Roman Planko, Zdravko Červ, Irena Štangelj Pavlakovič, Brane Praznik, Boža Jambrek, Rezka Arnuš, Darko Blažič, Andreja Fifolt In Tomaž Kocuvan si lahko ogledamo do konca poletja.