sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Kultura Črnomelj

FOTO: Najboljša mlada kiparja sta Lucija in Jan

Piše: R.K.

Čas objave:
11.07.2021 10:55

14. Mednarodno kiparsko kolonijo mladih Črnomelj je organiziral ZIK Črnomelj. Zmagovalca je na prireditvi Mlado kiparjenje na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj razglasila strokovna komisija: Robert Lozar (akademski slikar), Tejka Pezdirc (akademska kiparka) in Boštjan Kavčič (akademski kipar).

Lucija Kostelec
Lucija Kostelec
ZIK Črnomelj

Na koloniji je s kiparskimi deli izdelanimi na temo "Daleč je blizu" sodelovalo 79 kiparjev iz 26-ih osnovnih šol iz Slovenije, Srbije ter s Hrvaške. Lucija Kostelec je s kipom "Zbliževanje dveh v času digitalizacije" postala skupna zmagovalka. Za nagrado bo v oktobru 2021 potovala na Mednarodno kolonijo mladih Ernestinovo v Slavonijo na Hrvaškem. Janu Barbu pa bo podjetje Livartis kip "Brez matice ni življenja" vlilo v bron.

Jan Barbo
Jan Barbo
ZIK Črnomelj

Obiskovalce je nagovorila Danijela Nedič Orešič, direktorica občinske uprave Občine Črnomelj, kulturni program je popestrila kantavtorica ClaudiZu, zmagovalka Glasa mladih 2021. Prisotni so si lahko ogledali forma vivo najboljših kiparskih del kolonije s preteklih let.

14.-mednarodna-kiparska-kolonija-mladih-črnomelj
14. Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj
ZIK Črnomelj

Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj (MKKMČ) je projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, ki spodbuja ustvarjalnost učencev zadnje triade OŠ. Mlade kiparje pri delu vodijo izkušeni mentorji ob podpori asistentov – študentov Likovne pedagogike iz Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Doslej je v letih trajanja projekta med 2008 in 2021 na koloniji ustvarjalo okoli 680 udeležencev iz skoraj 100 slovenskih in 20 tujih osnovnih šol. Sodelovanje na koloniji je za udeležence brezplačno! MKKMČ strokovno sodeluje s partnersko kolonijo iz Ernestinovega v Slavoniji na Hrvaškem.