brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

MOTORIST Svet24.si

Previdno na dvokolesnikih, prihaja najbolj nevarno...

Screenshot 2023-03-26 at 22.26.53 Necenzurirano

"Zdravnik mi je rekel: plačaj 650 evrov ali pa ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

electra-elite Odkrito.si

Electra Elite - TAKO zasluži 1000 € na uro!

georgina rodriguez Ekipa24.si

Srhljivo razkritje Ronaldove izbranke: "Mali Angel...

Kultura

Novomeški simfoniki bodo razveselili tudi letos

Piše: R.K.

Čas objave:
27.01.2023 10:42

Ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju, Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto tradicionalno pripravlja koncert. Ta bo letos 7. februarja ob 19. uri v Športni dvorani Marof.

Že 33 let novomeška Glasbena šola Marjana Kozine pripravlja tradicionalen dogodek ob kulturnem prazniku, ki ga sicer lani in predlani zaradi covida ni bilo. Lani so z načrtovanim koncertom ob kulturnem prazniku nato obeležili občinski praznik.

Orkester, ki deluje pod okriljem Glasbene šole Marjana Kozine je oblikoval in izobrazil številne učence, nekatere med njimi pa je zaznamoval do te mere, da so glasbo izbrali kot svoj poklic in so danes uveljavljeni glasbeniki v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Matija Slak, ravnatelj GŠ Marjana Kozine, na koncertu, ki bo potekal v Športni dvorani Marof, pričakuje tisoč obiskovalcev. Letos bo glede vstopnic vse enako kot pred epidemijo, torej bo treba priti dovolj zgodaj, da si bodo obiskovalci zagotovili prosto mesto. Lani je bilo potrebno namreč brezplačne vstopnice prevzeti pred koncertom, letos pa jih ne bo.

Novomeški simfonični orkester sicer izjava tudi zahtevnejše skladbe, ki so na programih svetovnih orkestrov. Tokrat bo izvedel celovečerni koncert s pestrim glasbenim programom skupaj z Mešanim pevskim zborom. Solisti bodo Amaya (Maja Keuc) - vokal, Manja Slak - violina, Irena Yebuah Tiran - mezzosopran in Aleš Pavlin - tenor. Dirigent Miro Saje, zborovodja Blaž Klemenčič.