Anatoli Antonov Svet24.si

V Kremlju nekateri razmišljajo o ameriški ponudbi

Borut Pahor - ležeča Svet24.si

»Zaradi spremembe oblasti se ne menja celotne ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

jure-novak-zaključek Njena.si

Ljubezen po domače: Jure namesto ljubezni ...

doncic Ekipa24.si

O, ne, ni tega naredil - je kričal ameriški ...

Kultura Novo mesto

Novomeško poletje: hvalnica ljubezni in vinu

Piše: R.K.

Čas objave:
21.07.2021 11:21

Festival Novomeško poletje, ki bogati poletno dogajanje, nocoj vabi na tretje dejanje festivala, sparitev vina, glasbe in ljubezni v Parku rastoče knjige. Za »kantavtorski« glasbeni kabaret oziroma humoristični koncert bosta poskrbela člana skupine MI2, Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarič.

Če so na otvoritvi festivala z Jurskim parom zmešali poezijo in harmoniko, je edino logično nadaljevanje druženja v Parku Rastoče knjige tudi sparitev vina in ljubezni. Še dobro, da se ravno v slednjem odlično znajdeta Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarič, ki sta za na oder sestavila svoj “kantavtorski” glasbeni kabaret oziroma humoristični koncert.

Novomeško poletje 2021
Novomeško poletje 2021
Novomeško poletje

Dimek je pevec, kitarist, predvsem pa avtor večine uspešnic skupine Mi2. Davor Klarič je eden najbolj iskanih in legendarnih klaviaturistov v Sloveniji, tudi član skupine Mi2, Elevators, bivši član skupin Šank rock, Vlado Kreslin in Mali bogovi, Devil Doll, Samo Budna in band, Bilbi, S.O.S. (Sounds of Slovenia), igral je tudi v Magnificovi spremljevalni skupini Pissmakers in v skupini Laibach.

Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarič
Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarič
R.K.

Koncert bo ob 20. uri v Parku Rastoče knjige pred Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto. Dogodek je za obiskovalce brezplačen, le točni bodite, da si boste zaradi omejenega prostora zagotovili kar najboljši razgled, sporočajo organizatorji. Za osvežitev brbončic bodo poskrbeli pokrovitelji Festivala novomeško poletje - Vina Zajc.