Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kultura

Petra Slak prejela priznanje Frana Gerbiča

Piše: R.K.

Čas objave:
07.04.2022 07:09

Včeraj so v Cerknici podelili letošnje nagrade in priznanja Frana Gerbiča za dosežke v glasbeni vzgoji in izobraževanju. Med nagrajenci je tudi učiteljica iz Glasbene šole Novo mesto Petra Slak.

Petra Slak je prejela priznanje za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja.

Na Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto so zapisali, da je s svojo neustavljivo ustvarjalno energijo, prizadevnostjo, izjemnim čutom do pedagoškega dela in ljubeznijo do otrok močno prispevala k ugledu novomeške glasbene šole in njene prepoznavnosti v ožjem in širšem okolju. "Ljubezen do glasbe že vrsto let uspešno prenaša na mlade generacije. V tridesetih letih njenega pedagoškega dela je izdala dva učbenika za učence in priročnika za učitelje za poučevanje predšolske glasbene vzgoje. Izdala je dve zgoščenki s svojimi skladbami Notna hiša in Čarobna glasbila ter z učenci in učitelji izvedla kar 12 glasbeno-scenskih predstav za otroke, ki si jih je skupno ogledalo kar 30.000 obiskovalcev. Ob letošnjem prejemu priznanja Frana Gerbiča pa je izdala dve glasbeni pravljici, ki sta izšli v tiskani obliki," so še zapisali na spletni strani novomeške glasbene šole.

Petra Slak poleg poučevanja je na številnih državnih in mednarodnih tekmovanjih spremljala učence trobil, pihal in godal in kot korepetitorka prejela veliko število prvih nagrad in prvih mest.

Nagradi Frana Gerbiča za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja bosta prejela Olga Ulokina in Andrej Lorber. Priznanja pa so poleg Petre Slak prejeli še Suzana Furlan Mitev, Tomaž Cilenšek, Igor Matković in Đorđe Berak.

Gerbičeve nagrade in priznanja Zveza slovenskih glasbenih šol podeljuje 19. po vrsti. Komisija kandidate izbere preko javnega razpisa. Letos je obravnavala enajst vlog, so sporočili iz zveze.