1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Julija Patricija Novak, Cene Prevc Njena.si

Slovenski športniki pokazali svoje boljše ...

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Kultura Trebnje

Počitniške ohladitve v Knjižnici Trebnje

Piše: R.K.

Čas objave:
12.07.2021 09:55

Knjižnica Pavla Golia Trebnje nadaljuje s poletnimi aktivnostmi. Cikoletje so poletne delavnice za osnovnošolske otroke, ki se v času poletnih počitnic na sproščen in aktiven način učijo novih znanj in izkušenj. Organizira jih Center za izobraževanje in kulturo CIK Trebnje, vsako  leto pa skupine obiščejo tudi izbrano pripravljen program knjižnice v Trebnjem.

počitniške-ohladitve-v-knjižnici-trebnje
Počitniške ohladitve v Knjižnici Trebnje
Knjižnica Trebnje

Zadnja dva počitniška ponedeljka so se otroci v prijetnih prostorih Knjižnice Pavla Golie Trebnje udeležili igre »Lov za knjižnim zakladom«. Poučna in zabavna igrica otroke popelje v svet knjižnice, kjer dve skupini med knjižnimi policami iščeta namige in obenem spoznavata ureditev gradiva. Zmagovalna skupina, ki je najhitreje prišla na cilj, je prejela skriti zaklad. V nadaljevanju so se otroci udeležili delavnice ročnih spretnosti, na kateri so izdelovali različne uporabne predmete. V času poplave spletnih vsebin so se otroci živahno zabavali in zagotovo kvalitetno preživeli počitniški dan.

počitniške-ohladitve-v-knjižnici-trebnje
Počitniške ohladitve v Knjižnici Trebnje
Knjižnica Trebnje

V nadaljevanje poletja in počitnic lahko z otroci zakorakate s projektom »Vesolje bralnih zakladov«, mini poletni bralni znački, ki otrokom ob koncu počitnic lahko prinese lepo nagrado. Knjižničarke so potrudile in tako za punce, kot tudi za fante pripravile vrečke presenečenja, ki vas že čakajo v Knjižnici Trebnje in v krajevnih knjižnicah Mirna, Mokronog, Šentrupert in izposojevališču Veliki Gaber. Sodelujejo lahko člani knjižnice, stari 8 let in več, ki jih v knjižnicah čakajo posebne vrečke s 4 knjigami slovenskih in tujih avtorjev za prijetno preživljanje poletnih dni. Naloga je, da otroci preberejo vsaj 3 knjige in odgovorijo na pripravljena vprašanja. Berejo lahko od 24. junija do 31. avgusta, kartonček z odgovori pa lahko oddate v knjižnici do 10. septembra. Mini poletna bralna značka je tako opravljena, počitnice pa izpopolnjene z novimi zgodbami. Če otroci še niso člani knjižnice se lahko včlanijo tako na spletni strani knjižnice, kot tudi v vseh enotah z vpisnim listom.

počitniške-ohladitve-v-knjižnici-trebnje
Počitniške ohladitve v Knjižnici Trebnje
Knjižnica Trebnje

Za vse ostale bralne navdušence pa so v Knjižnici Trebnje pripravili 1. poletni bralni izziv. Osnovne sestavine za izvedbo: 6 knjig, ki ustrezajo kriterijem bralnega izziva, urejeno članstvo v knjižnici in izpolnjeno zloženko, ki jo do 10. septembra oddate v knjižnico v Trebnjem, na Mirini, v Šentrupertu, v Mokronogu, v Velikem Gabru ali preko spletne strani. Izziv: vašo najljubšo skodelico (ki ste jo prejeli za Bralna potepanja) si pripravite vašo najljubšo pijačo. Vzemite eno izmed knjig, ki ustrezajo kriterijem bralnega izziva ter poiščite primeren prostor za branje. Udobno se namestite in berite. Med branjem bodite pozorni na
zanimive misli, citate in jih zapišite na zloženko.