Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kultura

Priložnostna otvoritev prenavljenega kulturnega doma in koncert Big banda Grusuplje

Piše: R.K.

Čas objave:
24.04.2022 13:16

V petek, 22. aprila, se je v prenavljenem Kulturnem domu Grosuplje odvil koncert Big banda Grosuplje z gostom Urošem Perićem.

Pred pričetkom koncerta je vse obiskovalke in obiskovalce pozdravil predsednik Zveze kulturnih društev Grosuplje Jan Pirnat. »Kot ste verjetno po 2-letnem premoru opazili, ste prišli v ne samo preoblečeno ampak skoraj povsem novo dvorano,« je dejal in se ob tem v svojem imenu in v imenu članic in članov Kulturnega društva Grosuplje lepo zahvalil, tako občini kot ministrstvu. Posebej hvaležni so tudi za posluh pri sami prenovi, da se je upoštevalo njihove želje, predloge, in verjamejo, da bo prenovljena dvorana lepo služila in bo res primeren prostor tako za potrebe naših društev, kot tudi za same prireditve. K besedi je nato povabil še župana dr. Petra Verliča, ki je zbrane v dvorani prav tako lepo pozdravil. Kot je dejal, le na kratko, saj je ta večer prva glasba. »Dvorana je prenovljena, nove so tudi klimatske naprave, tako da nas ne bo zeblo ali pa da nam ne bo prevroče. Pa da bo zrak vedno »ta pravi«,« je z zadovoljstvom povedal župan, vendar pa, kot nam je še zaupal, ko smo že vse uredili, je bila dvorana lepa, ampak zaradi korone prazna. »In zdaj sem zelo vesel, ker je polna, ker jo bomo lahko dobro uporabljali. In se že veselim vseh nastopov izvajalcev. Upam, da bodo uživali. Upam, da bomo vsi skupaj uživali,« je dejal.

prenova, kulturni-dom
Otvoritev prenovljenega kulturnega doma v Grosuplju
Občina Grosuplje

Po dveh letih so spet nastopili Big banda Grosuplje, v novi dvorani kulturnega doma, pod vodstvom novega dirigenta Rudija Javornika. V goste so tokrat povabili Uroša Perića, enega najbolj uspešnih slovenskih glasbenikov doma in v tujini. Na odru so se mu pridružile tudi njegove spremljevalne pevke Perlete.

Kulturni dom Grosuplje je sicer bil v svoji notranjosti prenovljen spomladi lani. Zamenjali so vrata, akustične talne, stenske in stropne obloge, oder, platno za projekcijo, notranjost kulturnega doma pa krasijo tudi nove zavese, prav tako se danes dvorana ponaša z novimi udobnimi sedeži. Vrednost investicije je znašala 496.393,92 evrov, obnovo je v višini 159.822,51 evrov financiralo tudi Ministrstvo za kulturo.