požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kultura Krško

V Krškem razstava Mi pa gledamo

Piše: STA

Čas objave:
09.06.2022 07:00

V Galeriji Krško so včeraj odprli razstavo Mi pa gledamo ... grafičarke Jasmine Nedanovski, ki bo prvič predstavila celoten projekt oziroma prostorsko instalacijo, ki jo je snovala zadnja tri leta. Instalacijo sestavljajo velikoformatne grafike in predmeti, ki opozarjajo na migrantsko krizo, ki je Slovenijo zajela jeseni leta 2015.

Projekt Mi pa gledamo ... je sicer izdelek dolgotrajnega razmisleka in dela, ki bo prvič na ogled kot zaključena celota.

Gre tudi za spremembo v avtoričinem tematskem zanimanju oziroma za preusmeritev od intimno občutenih motivov k širšemu družbenemu dogajanju, so sporočili iz Galerije Krško.

Avtorico in njeno delo je na odprtju predstavila umetnostna zgodovinarka Klaudija Cigole. Razstava bo na ogled do 31. julija.

Jasmina Nedanovski se je leta 1981 rodila v Novem mestu, po rodu je iz Gradaca v Beli krajini, kjer še vedno živi in ustvarja. Po srednji grafični šoli je šolanje nadaljevala s študijem na mariborski Pedagoški fakulteti, kjer je leta 2006 diplomirala iz grafike.

Na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje je leta 2010 končala magistrski študij grafike. Doslej je sodelovala na več skupinskih likovnih pregledih in likovnih kolonijah, predstavila se je tudi na več samostojnih razstavah.