Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kultura Kočevje

V Likovnem salonu Kočevje drevi odpirajo slikarsko razstavo Roški kvartir

Piše: STA

Čas objave:
23.05.2023 10:41

V Likovnem salonu Kočevje bodo drevi odprli skupinsko slikarsko razstavo z naslovom Roški kvartir, ki se vsebinsko navezuje na umetniška dela petih umetnic in umetnikov, ki v svoji praksi pogosteje upodabljajo naravo in gozdni ekosistem. Razstava bo odprta do 10. junija.

Na razstavi se bodo predstavili umetniki iz različnih delov Slovenije - Tina Dobrajc, Mitja Ficko, Peter Gaber, Mito Gegič in Monika Slemc Klavžar. Razstavili bodo svoja slikarska dela monumentalnih in manjših formatov, ki jih zaznamujejo specifični avtorski slogi in prepoznavna likovna govorica.

"S podobami mračne gmajne, skrivnostne podrasti, kamnin, hidrosfere, divjih bitij in metodično umeščenih antropomorfnih figur ter njihove ambivalentne implikacije na okolje razstava prinaša asociacije in spomine, vezane na kočevski pragozd, neokrnjeno divjino in na splošno domovino, deželo gozdov," so zapisali v Pokrajinskem muzeju Kočevje, v okviru katerega deluje Likovni salon Kočevje.



Naslov razstave in njena umestitev v kočevski likovni salon merita na opevano kraško planoto, ki se po eni strani navezuje na širši, skorajda avtomatiziran, nacionalni ponos, po drugi strani pa vzbuja strah in politično-zgodovinske skomine, so dodali.

Tematska skupinska razstava je kuratorski projekt Maše Žekš.