Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kultura Novo mesto

Začenja se 7. festival Sem glasba, sem mesto

Piše: STA

Čas objave:
30.05.2022 07:52

V Novem mestu v Kulturnem centru Janeza Trdine se drevi začenja šestdnevni 7. mednarodni glasbeni festival Sem glasba, sem mesto, ki ga pripravlja občinski Zavod Novo mesto. Na različnih prizoriščih bo prinesel pester koncertni program za širok nabor glasbenih okusov.

V ospredju 7. mednarodnega festivala Sem glasba, sem mesto je vokalna glasba, festival pa je letos prerasel v šestdnevni niz s sedmimi prireditvami, je na predstavitveni novinarski konferenci povedala vodja glasbenega programa Zavoda Novo mesto Liljana Jantol Weber.

Predstavili se bodo mednarodno priznani domači in tuji izvajalci, petkovo Noč slovenskih skladateljev pa bo tradicionalno pripravilo Društvo slovenskih skladateljev.

Festival bodo v Trdinovi dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine drevi začeli s tekmovanjem v samospevu spevSLAM, pri katerem o nagrajencih odloča občinstvo. Nastopilo bo 12 skupin.

V torek bo v omenjeni Trdinovi dvorani s koncertom Tako britansko - So British nastopil britanski duet Carrington-Brown, v sredo pa v Evangelijski cerkvi Dobrega pastirja na Grmu s "prerojenimi" ljudskimi pesmimi zasedba Zvezdana Novaković Zven in komorna zasedba Grlenice.


Četrti dan festivala bodo na ploščadi Kulturnega centra Janeza Trdine pripravili nastop petčlanske mednarodne skupine Bassless s podnaslovom A capella jazz in pop.

Predzadnji festivalski večer, poimenovan Noč slovenskih skladateljev, bo v omenjeni Trdinovi dvorani ponudil novitete slovenskih avtorjev oziroma 10 novih sklad za pihalno-klavirski duet. Pri organizaciji večera sodeluje Društvo slovenskih skladateljev.

Zadnji festivalski dan bo poleg zaključnega festivalnega koncerta Večer muzikalov s temami najbolj znanih tujih in domačih muzikalov v novih preoblekah na ploščadi Kulturnega centra Janeza Trdine v Trdinovi dvorani postregel še z zaključnim koncertom nagrajencev 4. mednarodnega pevskega tekmovanja Sem glasba, sem mesto.

Njegove nagrajence bodo sicer izbrali na petkovem in sobotnem tekmovanju v novomeški Glasbeni šoli Marjana Kozine, je še navedla Liljana Jantol Weber.

Podpornik festivala je Mestna občina Novo mesto. Njegovi soorganizatorji so Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto, Društvo slovenskih skladateljev in spevSLAM.