Kino Bežigrad Svet24.si

FOTO: Razdejanje v ljubljanskem kinu, projekcije ...

Avtobus Svet24.si

Zaspala na avtobusu, rešiti so jo morali gasilci

jan2 Svet24.si

VIDEO: Jan Plestenjak priznal: »Imam punco, imel ...

terenci mercedes sloveska vojska pl Reporter.si

Ekskluzivno! Korupcija v Slovenski vojski: ...

franc puksic z Necenzurirano

Policija išče milijon, ki ga je župan Pukšič ...

Ambrož in Nina Njena.si

Nina in Ambrož pokazala, kako se ljubita

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

Kultura Trebnje

FOTO: V Trebnjem glasovanje za talne poslikave, ki so jih ustvarili otroci

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2021 10:51

Z željo popestriti pot ob novem otroškem igrišču, ki se nahaja pri DSO Trebnje, je Občina Trebnje v sodelovanju z Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje pristopila k projektu STAR - STreet ARt. Ker želijo, da je pot lepša in otrokom prijaznejša, hkrati pa podaljšek igrišča, jo bodo v sklopu projekta zapolnili s talnimi igrami.

STAR – STreet ARt projekt, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Evropa za državljane, povezuje 14 partnerjev, ki v okviru projekta, s pomočjo street arta oziroma ulične umetnosti, regenerirajo marginalizirana področja mest ter promovirajo street art kot orodje za večjo aktivacijo državljanov.

V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje so se v sklopu delavnic za otroke in mladino Cikoletje v juliju in avgustu zvrstila tri srečanja, na katerih so udeleženci uporabili svojo bujno domišljijo in narisali predloge za talne igre z novim, inovativnim izgledom. Štiri izmed njih bodo uporabljene kot osnova za izvedbo talnih iger, oziroma aplikacijo na za to izbrani del javnih površin Trebnjega. Žirija je naredila prvi izbor bolj perspektivnih del mladih ustvarjalcev, končni izbor predlogov, ki bodo uporabljeni kot idejni osnutek za izdelavo igralnih površin, pa je prepuščen občanom oziroma tudi drugi preko javnega glasovanja na spletu. Svoj glas lahko oddate to torka 19. oktobra do 18.59 na tej povezavi