Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kultura

V znamenju ribe – utrinki iz življenja Boža Dimnika

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2022 10:08

Božo Dimnik in Tadej Golob bosta v v četrtek, 23. junija, ob 19. uri v Parku Rastoče knjige ob Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto v pogovoru s Slavkom Bobovnikom predstavila knjigo V znamenju ribe.

V Parku Rastoče knjige ob novomeški knjižnici bo potekala predstavitev knjige V znamenju ribe. Gre za biografijo uspešnega mednarodnega podjetnika Boža Dimnika, ki je hkrati tudi ustanovni član Slovenskega svetovnega kongresa (SSK), prvi predsednik konference SSK v Švici, častni konzul Hrvaške in dolgoletni predsednik Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva.

Njegovo zanimivo življenjsko zgodbo je zapisal novinar in pisatelj Tadej Golob. Knjiga na izviren način prikazuje Dimnikovo mladost, obdobje v času druge svetovne vojne in življenje po njej. Še posebej pritegnejo doživetja iz obdobja osamosvajanja in priznanja Slovenije in Hrvaške, srečanja z zgodovinskimi osebnostmi, pa tudi številne dogodivščine s potovanj z vsega sveta in seveda ribarjenja, katerega navdušenec je od mladih nog.

Z gostoma Božom Dimnikom in Tadejem Golobom se bo pogovarjal nekdanji televizijski voditelj Slavko Bobovnik. Za edinstven glasbeni program bosta poskrbela Jurka Zoroja (članica HCKL) - flavta in Izidor Erazem Grafenauer - kitara.

Dogodek pripravljajo v sodelovanju s Hrvaškim centrom kulture Ljubljana in Društvom slovensko hrvaškega prijateljstva Ljubljana.