Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

sabina-mlakar Njena.si

Bitka Sabine Mlakar: Rak se je razširil po vsem ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Kultura

V znamenju ribe – utrinki iz življenja Boža Dimnika

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2022 10:08

Božo Dimnik in Tadej Golob bosta v v četrtek, 23. junija, ob 19. uri v Parku Rastoče knjige ob Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto v pogovoru s Slavkom Bobovnikom predstavila knjigo V znamenju ribe.

V Parku Rastoče knjige ob novomeški knjižnici bo potekala predstavitev knjige V znamenju ribe. Gre za biografijo uspešnega mednarodnega podjetnika Boža Dimnika, ki je hkrati tudi ustanovni član Slovenskega svetovnega kongresa (SSK), prvi predsednik konference SSK v Švici, častni konzul Hrvaške in dolgoletni predsednik Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva.

Njegovo zanimivo življenjsko zgodbo je zapisal novinar in pisatelj Tadej Golob. Knjiga na izviren način prikazuje Dimnikovo mladost, obdobje v času druge svetovne vojne in življenje po njej. Še posebej pritegnejo doživetja iz obdobja osamosvajanja in priznanja Slovenije in Hrvaške, srečanja z zgodovinskimi osebnostmi, pa tudi številne dogodivščine s potovanj z vsega sveta in seveda ribarjenja, katerega navdušenec je od mladih nog.

Z gostoma Božom Dimnikom in Tadejem Golobom se bo pogovarjal nekdanji televizijski voditelj Slavko Bobovnik. Za edinstven glasbeni program bosta poskrbela Jurka Zoroja (članica HCKL) - flavta in Izidor Erazem Grafenauer - kitara.

Dogodek pripravljajo v sodelovanju s Hrvaškim centrom kulture Ljubljana in Društvom slovensko hrvaškega prijateljstva Ljubljana.