zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kultura

Valvasorjeva knjižnica z bogatim programom med tednom splošnih knjižnic

Piše: R.K.

Čas objave:
21.11.2023 09:22

V tem tednu knjižnice po Sloveniji praznujejo teden splošnih knjižnic. V Valvasorjevi knjižnici Krško so za člane in uporabnike pripravili številne prireditve in dejavnosti, med drugim bralni krožek, pravljične urice, predavanje alpinista Vikija Grošlja, predstavo za otroke Gledališča Pravljičarna, bralno srečanje, biblioterapijo z Manco Marinčič in literarni večer z Majo Gal Štromar.

Prav tako so v Knjižnici Krško na ogled razstavo adventnih venčkov umetnice Jožice Petrišič ter razstavo Češke sledi v Sloveniji. Vse prireditve in dejavnosti so brezplačne, med 20. in 25. novembrom pa nudijo tudi brezplačen vpis za nove člane.

Praznovanje tedna splošnih knjižnic se je začelo v Centru Rog v Ljubljani s podelitvijo nagrad Združenja splošnih knjižnic za inovativne projekte, ki spodbujajo povezovanje med knjigami in bralci, ter nagrad za knjižničarje, ki odlično predstavljajo knjige na portalu Dobreknjige.si. Knjižnice v Sloveniji s svojimi dogodki in storitvami spodbujajo bralno kulturo, izobraževanje, raziskovanje in varovanje kulturne dediščine v lokalnem okolju. Ves teden bodo skozi različne aktivnosti odpirale pomembne teme za odprto in odgovorno družbo ter spodbujale socialno vključenost in multikulturnost. Predsednica Združenja splošnih knjižnic, Vesna Horžen, izpostavlja, da so slovenske splošne knjižnice sodobne kulturne ustanove, ki se prilagajajo potrebam družbe in so v dialogu s skupnostjo. Knjižnice so pomemben svet, ki ohranja vrednote, kot je zaupanje, ki danes izginja. Prijazno vabljeni v Valvasorjevo knjižnico Krško, kjer si lahko ob raznovrstnih dogodkih obogatite življenje in prispevate k razvoju lokalnega okolja.