Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kultura Novo mesto

Z Romanom Jeralo o omikronu in epidemiji

Piše: R.K.

Čas objave:
22.12.2021 08:00

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas danes 22. decembra, ob 18. uri vabijo na spletni pogovorni večer s prof. dr. Romanom Jeralo. Z vodjo Kemijskega inštituta se bodo pogovarjali o aktualnih vprašanjih, s katerimi se soočamo po skoraj dveh letih epidemije.

Kaj nas čaka do pomladi? Kaj nam prinaša nova različica koronavirusa omikron? Kako lahko sami prispevamo k izboljšanju situacije? Kako delujejo virusi in kako učinkovito je cepljenje? Bi lahko omikron ustavil epidemijo?

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas vabijo na spletni pogovorni večer s prof. dr. Romanom Jeralo, vrhunskim znanstvenikom svetovnega slovesa, vodjo Kemijskega inštituta in nominirancem za Delovo osebnost leta 2021. Uvršča se med vodilne svetovne sintezne biologe, širši javnosti pa je v obdobju epidemije koronavirusa postal poznan predvsem kot zaupanja vreden interpret in pojasnjevalec številnih vprašanj, povezanih z epidemijo. Kot znanstvenik namreč čuti dolžnost, da poskuša pomagati javnosti razumeti kompleksne razmere, v katerih smo se znašli in nam dnevno preko različnih medijev potrpežljivo pojasnjuje delovanje virusov in različnih vrst cepiv. Z njim se bodo pogovarjali o aktualnih vprašanjih, s katerimi se soočamo po skoraj dveh letih bojevanja s koronavirusom.

Pogovor z njim, ki ga bo povezovala Nina Štampohar, si lahko ogledate na YouTube kanalu Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.