900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kultura Novo mesto

Začenja se Narava v človeku

Piše: STA

Čas objave:
03.06.2022 13:17

V Galeriji Kocka Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu bodo drevi ob 18. uri odprli razstavo Narava v človeku šentjernejske slikarke in grafičarke Jožice Medle. Razstava simbolno opozarja na naravno in človekovo večplastnost, so sporočili njeni prireditelji iz Društva likovnih umetnikov Dolenjske. Na ogled bo do 17. junija.

Medletova s plastenjem, z nizanjem in s kompozicijskim zlaganjem prikazuje in ustvarja svoj lastni "likovni organum", v katerem se glas stvarnice narave in glas človeka združujeta v ekspresivno melodijo ubranosti, so še sporočili iz Društva likovnih umetnikov Dolenjske.

Razstava bo na ogled med delovnimi dnevi med 8. in 16. uro in med prireditvami Zavoda Novo mesto v Kulturnem centru Janeza Trdine.



Jožica Medle se je rodila leta 1959 v Novem mestu. Končala je srednjo šolo za oblikovanje v Ljubljani in 16 let je službovala kot aranžerka. Leta 1995 je diplomirala na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani.

Predstavila se je na več samostojnih in sodelovala na številnih skupinskih razstavah. Udeležila se je več domačih in tujih likovnih kolonij. Ukvarja se s slikarstvom, grafiko in oblikovanjem. Ilustrirala je nekaj pesniških zbirk: Šentjernejske Avgusta Cvelbarja (1996), Svet pod Gorjanci Jožeta Grgoviča (1997) in Onkraj sveta Saše Vegri (2005). Leta 2006 je pri založbi Edina izšla njena grafična mapa. Je članica Društva likovnih umetnikov Dolenjske. Deluje kot samostojna likovna umetnica in pedagoginja. Živi v Šentjerneju.