janez janša Svet24.si

Janša naredil analizo in napovedal prihodnost

frida Svet24.si

Groza v Slovenj Gradcu: "Mucko je ustrelil in ...

matej tonin, janez janša Necenzurirano

Od Kučanovega sina do "najboljše vlade"

predsedniske volitve pirc musar logar pl Reporter.si

To je najverjetnejši scenarij za Anžeta Logarja:...

argentinska navijačica Ekipa24.si

V navalu navdušenja je argentinska navijačica ...

profimedia-0739065009 Odkrito.si

Harry pričakuje otroka z ljubico?!

ceferin Ekipa24.si

Aleksander Čeferin spet udaril z vso silo: Kdo so...

Kultura Novo mesto

Drevi se začenja poletni glasbeni festival

Piše: STA

Čas objave:
07.07.2021 17:01

V Novem mestu se drevi začenja festival Novomeško poletje, ki bo na šestih glasbenih večerih in na štirih prizoriščih do konca avgusta postregel z nastopi sedmih glasbenih zasedb. Koncerte bodo pripravili v parku rastoče knjige ob Knjižnici Mirana Jarca, na ploščadi pred Kulturnim centrom Janeza Trdine, v atriju gradu Grm in na Glavnem trgu.

Festival bo v parku rastoče knjige drevi ob 20. uri z glasbeno-govorno predstavo začel dvojec Jurski par, ki ga sestavljata Jure Tori in Jure Longyka, 28. avgusta ga bodo končali z Izštekanimi Jureta Longyke oziroma z nastopom novomeške skupine Društvo mrtvih pesnikov ob 30-letnici njenega delovanja, je sporočil novomeški Zavod produkcijska hiša Inja music.

Na ploščadi pred Kulturnim centrom Janeza Trdine bodo v soboto, 17. julija, nastopili Daniel Vezoja trio in Bort Ross z Nomadi. V parku rastoče knjige bo 21. julija sledil nastop dvojca Dimek in Davor Klarič oziroma dveh članov skupine Mi2. Konec tega meseca je na ploščadi Kulturnega centra Janeza Trdine napovedan še koncert tria slovensko-švedske pevke in kitaristke Marine Martensson.


V drugem delu festivala bodo v atriju novomeškega gradu Grm nastopili domačini Dan D. Festival bodo z akustičnim koncertom ob svoji 30-letnici na novomeškem Glavnem trgu 28. avgusta zaključili prav tako domačini Društvo mrtvih pesnikov. Spremljal jih bo godalni kvartet Corcoras.

"Vizija festivala Novomeško poletje je, da postane tradicionalen, vsako leto bogatejši, saj se to več kot spodobi za mesto, ki je rodilo številne legendarne glasbene zasedbe in se mu dogaja vse bolj odmevni novi novomeški val glasbe," so še sporočili prireditelji.

Produkcijsko hišo Inja music sestavljata Anja Pavlin in Igor Ilić, ki sta lani pripravila 1. Festival nove novomeške glasbe. Ta bo sicer potekal bienalno. O festivalu smo se z Anjo Pavlin pogovarjali tudi v oddaji Novo mesto - Moje mesto.