900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kultura Črnomelj

Župančičevi dnevi in zaključna prireditev 31. Župančičeve frulice

Piše: R.K.

Čas objave:
11.06.2021 08:00

Drevi bo zaključna prireditev Župančičeve frulice, kjer bosta strokovni komisiji podelili Župančičevi frulici za najboljšega osnovnošolskega in srednješolskega pesnika in Pastirski rog za najboljšega deklamatorja leta 2021. Gost prireditve bo Feri Lainšček, za kulturni program bo poskrbela Vokalna skupina Duma.

Strokovni komisiji sta izmed rekordnega števila prijav v 31-letni zgodovini Župančičeve frulice izbrali 15 finalistov, ki se bodo predstavili na finalni prireditvi danes ob 18.uri v Kulturnem domu Črnomelj. Na razpisu je sodelovalo 58 osnovnošolskih pesnikov, 24 srednješolskih pesnikov in 289 deklamatorjev iz skupno 92 slovenskih šol. Po tem, ko se bodo finalisti predstavili občinstvu s svojimi pesmimi in deklamacijami bosta strokovni komisiji razglasili dobitnike Župančičeve frulice in pastirskega roga za leto 2021.


In kdo so finalisti?

Deklamatorji: Uma Učakar (Krško), Urban Prevc (Ljubljana), Izak Pirih (Kranj), Luka Verhovec (Notranje gorice) in Neža Rikke Rutar (Rakek)

Osnovnošolski pesniki: Matej Purkart (Maribor), Gaja Germavc Pušnar (Maribor), Zara Kavčič (Črnomelj), Tobija Lakić (Lovrenc na Dravskem polju) in Slavko Hysz (Šentrupert)

Srednješolski pesniki: Manca Marinko (Dobrova), Brina Podgajski Kampuš (Murska Sobota), Ana Stergar (Ljubljana), Asia Prijanovič (Ig) in Vid Kavčič (Črnomelj)

31.-župančičeva-frulica
Finalisti 31. Župančičeve frulice
ZIK Črnomelj

Jutri, v soboto, 12. junija, ob 18.uri prav tako v Kulturnem domu Črnomelj pripravljajo literarni večer in pogovor s Ferijem Lainščkom. Za kulturni program bodo poskrbeli The Plut Family trio in dijaki Srednje šole Črnomelj.

Feri Lainšek
Feri Lainšek
ZIK Črnomelj

Trenutne uredbe NIJZ so še vedno take, da morajo vsi udeleženci javnih prireditev, starejši od 18 let, izpolnjevati in dokazovati vsaj enega izmed pogojev PCT (prebolel, cepljen, testiran). Prireditev bodo tudi prenašali v živo preko Facebooka (profila: Kulturni dom Črnomelj in ZIK Črnomelj).

Otonova pustolovščina
Otonova pustolovščina
RIC Bela krajina

V nedeljo vabijo na Otonovo pustolovščino
Podajte se na družinsko pustolovščino ob sprehodu skozi krajinski park Lahinja, kjer boste z reševanjem znamenitih ugank Otona Župančiča, odkrivali skrivnosti kulturne in naravne dediščine. Pot se bo začela z ogledom štiri minutnega predstavitvenega filmčka "Otonova pustolovščina" v Info centru, kjer boste prejeli nahrbtnik z zemljevidom, zloženko z zgodbico in kartico s prvim namigom. Na izposojo bodo tudi daljnogledi, ki vam bodo prišli v pomoč pri aktivnem raziskovanju parka. Otroci se bodo na igriv in zabaven način spoznali z literarno dediščino kraja, vi kot starš oziroma spremljevalec pa boste prejeli navodila in usmerjali vaše mlade raziskovalce pri reševanju nalog. Pot je krožna in se zaključi na Info centru kjer udeleženci vrnejo izposojene rekvizite.