Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

LOKALNE VOLITVE 2018 Šmarješke Toplice

AVDIO&FOTO: Mag. Bernardka Krnc: želim nadaljevati uspešno delo »Za dobro vseh ljudi«!

Piše: R.K.

Čas objave:
01.11.2018 20:21

Neodvisna kandidatka za županjo Občine Šmarješke Toplice, dosedanja županja, mag. Bernardka Krnc, ki se poteguje za svoj četrti mandat, je v torek, 30. oktobra na tiskovni konferenci predstavila opravljeno delo in nekatere največje projekte iz svojega programa.

Krnčeva, ki vodi tamkajšnjo občino že vse od njenega začetka, še naprej obljublja transparentno, gospodarno in učinkovito vodenje občine. Šmarjeto želi razvijati kot upravno, Šmarješke Toplice kot turistično in Belo Cerkev kot kulturno središče občine.

Poleg gradnje prizidka k osnovni šoli in kanalizacije v vaseh, ki je še nimajo, se bodo lotili še izgradnje Večgeneracijskega centra v Šmarjeti na lokaciji nekdanje pošte oz. krajevnega urada. V njem bodo imeli svoje prostore lokalna knjižnica in mladi, svoje mesto bo dobil tudi dnevno varstveni center za starejše občane. V Šmarjeških Toplicah pa bodo v sodelovanju s Komunalo in ostalimi partnerji uredili Aqua center z muzejem vode ter Center kolesarstva in nordijske hoje, kjer bo imel svoje prostore tudi TIC.V bližini bo zrasel še poslovno stanovanjski objekt, za katerega iščejo investitorja.

Na območju občine bosta zaživeli dve novi trgovini, Mercator v Šmarjeti, in nov trgovski center v Dolenjem Kronovem. Nadaljevali bodo projekt ureditve Turistično storitvene gospodarske cone v Dolenjem Kronovem, ki je pomembna za razvoj podjetništva, obrti, turizma in storitvenih dejavnosti, dokončati želijo tudi pogovore z investitorjem za izgradnjo turističnega kompleksa Klevevž, ki bo pomenil razvoj visokokakovostnega turizma (hotel in apartmajske zidanice, muzej). 

O uspešnosti vodstva občine in občinske uprave govori tudi podatek časopisa Finance, da je Občina Šmarješke Toplice na 9. mestu med 212 občinami po obsegu črpanja nepovratnih sredstev. Projekt Hiša dediščine jim je namreč uspelo v celoti financirati z nepovratnimi sredstvi. V 12 letih pa je v občino priteklo blizu 10 mio evrov evropskega in državnega nepovratnega denarja. V želji uspešno kandidirati na razpisih za športno infrastrukturo, bodo zato v kratkem ustanovili tudi Športno zvezo Šmarješke Toplice. Za preporod na področju kulture v občini pa bodo pomagali pri ustanovitvi in financiranju Kulturnega društva Šmarješke Toplice. V naslednjem letu, meseca maja, v sodelovanju z Društvom vinogradnikov Šmarjeta ter ostalimi društvi, organizirajo finale slovenske salamijade v Šmarjeških Toplicah.

Županja Občine Šmarješke Toplice in neodvisna kandidatka za županjo Občine Šmarješke Toplice mag. Bernardka Krnc tudi v prihodnje obljublja trdo in pošteno delo, pridobivanje evropskega denarja ter uspešen razvoj občine na vseh področjih. 

Neodvisna kandidatka za županjo Občine Šmarješke Toplice mag. Bernardka Krnc

Kandidatka Bernardka Krnc o načrtih naslednjega mandata