krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka bo že drugič postala mamica

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

LOKALNE VOLITVE 2018 Novo mesto

AVDIO: Macedoniju v Novem mestu zmaga že v prvem krogu

Piše: STA

Čas objave:
18.11.2018 20:51

Na županskih volitvah v Novem mestu je zmagal dozdajšnji župan Gregor Macedoni, kažejo neuradni delni izidi po skoraj treh četrtinah preštetih glasov. Na drugo mesto se je uvrstil kandidat GAS Jože Kobe, na tretje in četrto pa kandidatka Zveze za Dolenjsko s podporo SD in SMC Alenka Muhič ter kandidat Dobre države Rok Mežnar.

V Novem mestu je pri potegovanju za svoj drugi županski mandat s 65,39 odstotka glasov slavil dozdajšnji župan Gregor Macedoni, ki je kandidiral s podpisi volivcev oz. na Listi Gregorja Macedonija. Pri kandidaturi so ga podprli SDS, NSi, Lista Ivana Kralja in DeSUS. Njegov drugouvrščeni tekmec in kandidat Gospodarsko aktivne stranke Jože Kobe je po neuradnih podatkih zbral 14,79 odstotka glasov.

Macedoni je po zahvali svojemu volilnemu štabu povedal, da so se po njegovem prepričanju Novomeščani danes odločili, da "nadaljujejo uspešno zgodbo", sam pa je vesel in verjame, da jo bodo skupaj pisali prihodnja štiri leta. Njegova ekipa je, kot je dejal, "pretekla štiri leta pokazala, da zna delati" in da so volivci to tudi nagradili.

Macedonija je kandidirala njegova lista, podporo pa so mu izrekle SDS, NSi, Lista Ivana Kralja in DeSUS. Kobeta, ki se je za župana potegoval tudi na prejšnjih županskih volitvah, ko je prejel 14,72 odstotka glasov, pa je kandidirala Gospodarsko aktivna stranka (GAS).

MO Novo mesto - GREGOR MACEDONI

Gregor Maceodni - pričakovanje prvih izidov in vzdušje v volilnem štabu