kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

LOKALNE VOLITVE 2018 Novo mesto

Pravila Radia Krka pri spremljanju volilne kampanje za lokalne volitve 2018

Piše: P.M.

Čas objave:
27.09.2018 13:40

Radio Krka v skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji objavlja pravila spremljanja volilne kampanje za lokalne volitve, ki bodo 18. novembra 2018.

V času volilne kampanje, ki se bo začela 19. oktobra in končala 16. novembra 2018 opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo Radio Krka glede načina, obsega in vsebine novinarskih prispevkov skladno z uredniško politiko radia in profesionalnimi standardi v novinarskih prispevkih zagotovil objektivno in uravnoteženo predstavitev volilne kampanje, kandidatov za lokalne volitve 2018.

Za plačana predvolilna propagandna sporočila velja, da bo Radio Krka med kampanjo naročnikom omogočil, da zakupijo 5 minutne termine oz. oddaje, namenjene samopredstavitvi ali vodenemu pogovoru, in sicer vsak delovni dan ob 12:05 uri.
Radio Krka ponuja tudi možnost objave predvolilnih oglasov, ki bodo objavljeni v terminih, tudi sicer namenjenih oglaševanju.

Zakup oz. datum naročene oddaje je potrebno rezervirati vsaj 3 dni pred objavo. Velja načelo, da Radio Krka potrdi zakup termina, če ga predhodno ni zakupil drug naročnik. Enako velja tudi za oglase, naročiti jih je potrebno vsaj 3 dni pred objavo. Naročene oddaje in oglase bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku, ki velja za čas volilne kampanje.

Naročene oddaje in oglasi bodo jasno zvočno označeni, naveden bo naročnik oz. plačnik oddaje.
Naročnik mora izvajalcu ob naročilu oz. vsaj en delovni dan pred predvajanjem posredovati naročilnico, sicer predvajanje ne bo realizirano.

Radio Krka se v primeru morebitnih organizacij soočenj v okviru radia distancira od izjav podanih s strani kandidatov, saj v nobenem primeru ne zastopa mnenj katerega koli kandidata, ampak samo širši publiki predstavlja kandidate. Prav tako ne more radio odgovarjati za dejanja ljudi, ki niso zaposleni na radiu.

Na dan volitev, 18.11.2018, bomo od 18:00 do 22:00 ure spremljali dogajanje na volitvah in prve neuradne izide tako v programu Radia Krka kot tudi na FB profilu in spletni strani www.radiokrka.si. Za izjavo bomo poklicali izvoljene župane/-je in jih za prvi odziv povprašali v živo v programu Radia Krka, odzive bomo objavljali tudi na spletni strani www.radiokrka.si. Odzive bomo zbirali do vključno 21:30 ure. Če odziva kandidata/izvoljenega župan/-je do takrat ne dobimo, izjava po tej uri ni več mogoča. Prav tako za odzive ne bomo klicali tiste kandidate, ki se bodo uvrstili v drugi krog volitev.

Ugovore zoper morebitne nepravilnosti pri izvajanju teh pravil sprejema programska urednica Radia Krka Petra Majdič.

Pravila so objavljena na www.radiokrka.si.

Kontaktni elektronski naslov Radia Krka za oglaševanje v času volilne kampanje:
aurelia.papez@radiokrka.si.


CENIK ZA OGLAŠEVANJE – LOKALNE VOLITVE 2018
1. EKONOMSKO PROPAGANDNA SPOROČILA
a) Režiran posnetek - sekunda 1,10 €
b) Brano komercialno obvestilo do 30 besed 15,00 €
c) Vsaka nadaljnja beseda 0,80 €
2. GOST PROGRAMA V STUDIU
a) 5 minutna oddaja 300,00 €
3. IZDELAVA
a) Posneto obvestilo 15,00 €
b) Režiran oglas 150,00 €
c) Kopija posnetka /oddaja, pogovor/ na CD-ju, mp3 … 20,00 €
CENE SO V EVRIH IN SO BREZ 22% DAVKA NA DODANO VREDNOST.