kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

daniel-granja Njena.si

Ljubezen na vasi: Videz vara, poraščeni Daniel ...

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

LOKALNE VOLITVE 2018 Ljubljana

Prijavljenih 130 domnevnih kršitev, inšpektorat jih obravnava 57

Piše: STA

Čas objave:
18.11.2018 21:42

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je pred današnjimi lokalnimi volitvami začel v petek opolnoči in je veljal do zaprtja volišč danes ob 19. uri, prejela 130 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Inšpektorat pa na podlagi prejetih obvestil obravnava 57 zadev.

Kot so zapisali na spletni strani notranjega ministrstva, so namreč za 73 obvestil ugotovili, da ne gre za kršitve volilnega molka oz. da gre za zadeve, ki jih Inšpektorat RS za notranje zadeve že obravnava.

Na podlagi prejetih obvestil tako inšpektorat obravnava 57 zadev, povezanih z domnevnim kršenjem volilnega molka. Največ obravnavnih zadev se nanaša na prijave glede objav na družabnih omrežjih (21), nameščanje novih letakov (7) in politično propagando s sporočili prek mobilnih telefonov (7).

Na lokalnih volitvah pred štirimi leti so prejeli 209 obvestil o kršitvah volilnega molka, na podlagi katerih je inšpektorat obravnaval 95 zadev, v največ primerih je šlo za deljenje gradiva v poštne nabiralnike.