nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

gasilci stara vrhnika Svet24.si

V tragediji na avtocesti ugasnila tri življenja; ...

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

elon musk Odkrito.si

To je vprašanje, ki ga Elon Musk postavi na ...

Cianometer Ljubljana legaltechnique org Odkrito.si

53 odtenkov modre - ali veste, kaj je ta monolit v...

LOKALNE VOLITVE 2018 Novo mesto

V nedeljo 2. krog lokalnih volitev

Piše: Dolenjski list, STA

Čas objave:
30.11.2018 12:44

Z današnjim dnem se zaključuje kampanja pred drugim krogom županskih volitev, ki bo v nedeljo potekal v 56 občinah. Kandidati in njihovi podporniki imajo le še danes čas za prepričevanje volivk in volivcev, saj bo ob polnoči nastopil volilni molk, ko je vsako nagovarjanje volivcev prepovedano.

Volilni molk bo veljal vse do zaprtja volišč, v nedeljo ob 19. uri. Domnevne kršitve volilnega molka bodo državljani v tem času lahko sporočali dežurni službi ministrstva za notranje zadeve.

V nočeh s petka na soboto in s sobote na nedeljo bodo lahko morebitne kršitve sporočali na telefonsko številko 080 12 00. V soboto in nedeljo čez dan od 7. do 19. ure pa bo kršitve mogoče sporočati na telefonsko številko 080 21 13.

Prvo dejanje lokalnih volitev je za nami. V večini občin na našem koncu Slovenije so dobili župana, v nekaterih pa bo potreben drugi krog, ki bo 2. decembra. Rezultati so zaenkrat še neuradni.

Dolenjske občine bodo tako znova vodili Gregor Macedoni v Novem mestu, Alojzij Kastelic v Trebnjem, Dušan Skerbiš na Mirni, Anton Maver v občini Mokronog-Trebelno, Jože Kapler v Škocjanu, Andrej Kastelic v Mirni Peči in Dušan Krštinc v Straži in Dušan Strnad v Ivančni Gorici, ki je bil tudi edini kandidat.

Na volišča bodo ponovno odšli v občini Šentjernej, kjer se bosta za županski stolček borila Radko Luzar in Franc Hudoklin, v Šentrupertu Andrej Martin Kostelec in Rupert Gole, v Dolenjskih Toplicah Franc Vovk in Jože Muhič, v Šmarjeških Toplicah Marjan Hribar in Bernardka Krnc, v Žužemberku pa Jože Papež in Franc Škufca.

V Beli krajini drugi krog v Črnomlju

V Metliki župan ostaja Darko Zevnik in v Semiču županja Polona Kambič.
V Črnomlju se bosta v drugem krogu pomerila Andrej Kavšek in Maja Kocjan, poslovila pa se je dosedanja županja Mojca Čemas Stjepanovič.Drugi krog tudi v Brežicah
V Posavju je bilo že pred volitvami znano, da v Sevnici župan ostaja Srečko Ocvirk, ki je bil edini kandidat. Tudi Krško bo prihodnja štiri leta vodil dosedanji župan Miran Stanko, prav tako Kostanjevico na Krki Ladko Petretič.
V Brežicah pa bo v drugem krogu dosedanjemu županu Ivanu Molanu nasproti stal Igor Zorčič.

V Ribnici, Osilnici in Dobrepolju novo vodstvo
Novega župana imata Občina Ribnica Sama Pogorelca in Dobrepolje Igorja Ahačevčiča, Osilnica pa je dobila novo županjo Alenko Kovač.

V Kočevju župan ostaja Vladimir Prebilič, v Sodražici Blaž Milavec, ki je bil tudi edini kandidat in v Loškem Potoku Ivan Benčina.

V Občini Kostel se bosta v drugem krogu pomerila Ivan Črnkovič In Valentin Južnič, v Velikih Laščah pa Anton Zakrajšek in Tadej Malovrh.