Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Male živali Novo mesto

FOTO: Bi postali začasni skrbniki mačk?

Piše: DZZŽ NM, L.D.

Čas objave:
31.03.2019 20:32

Spomladanska sezona mačjih mladičkov se je začela, Društvo za zaščito živali Novo mesto pa ima posledično polne roke dela. Dnevno dobivajo ogromno klicev in obvestil o zapuščenih živalih.

Nekatere izmed njih so zdrave, nekatere shirane, nekatere bolne (zaznavajo kritično število muck z mačjo levkozo). Če lahko začasno ponudite dom (hrano in vse potrebno priskrbimo mi), kateri od njih, bodo zelo veseli, ker so v hudem pomanjkanju začasnih skrbnikov.

Hrast je prijazen, odrasel muc, ki obožuje crkljanje, vendar bi rad imel pozornost samo zase - nad drugimi mucki in psi ni najbolj navdušen. Razen tega, da njegova lepa dolga dlaka zahteva malo več nege, je čisto normalen muc, ki bi rad posvojil kakšen kavč.

hrastk.jpeg
Hrast
Foto: DZZŽ NM

Sonny je mlad muc, najden v Prečni, v leglu muckov z levkozo. Lahko bi igral poker, ker sam levkoze na srečo ni dobil. Čeprav je bil na začetku boječka, se je zelo hitro sprostil in postal naročni muc.

sonny2.jpg
Sonny
Foto: DZZŽ NM

Pikica Pokica Cmokica: je ena izmed najprijaznejših muck na svetu. Zatekla se je v hlev v konjeniškem centru v Češči vasi. Je zdrava mlada mucka, ki bo kmalu veterinarsko urejena in bo lahko odtačkala v nov dom.

pikicapokicacmokica.jpg
Pikica Pokica Cmokica
Foto: DZZŽ NM

Ajček je že odrasel fant, najden na Trški gori. Ima eno posebnost, ki se imenuje mačji aids. To ni noben bav bav, s kakovostno hrano in nekaj dodatki za imunski sistem bo živel lepo in verjetno dolgo življenje. Cimer je lahko z mucki, ki tudi imajo aids, sicer pa samo z ljudmi.

aj¦Źk.jpeg
Ajček
Foto: DZZŽ NM

Vsi mucki se oddajajo v izključno notranje bivanje (nobeden od njih ne pogreša nevarnosti zunanjega sveta), opcijsko z varnimi izhodi pod nadzorom (!). Oddajajo se na delovno mesto družinskega člana in ne avtomatskega lovilca miši. Kontakt: info@dzzz-nm.si ali 040 466 635 ali 031 685 558.

"Bodite odgovorni skrbniki in sterilizirajte oziroma kastrirajte svoje živali. Hvala, ker vam ni vseeno."