mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Trebnje

1. trebanjski punt napovedan za petek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.12.2012 10:28

Na vrsto prihaja tudi trebanjska politična elita. V sporočilu za javnost so organizatorji protestov pozvali k udeležbi na protestu proti večkrat ovadenemu in tudi obsojenemu županu Trebnjega Alojziju Kastelicu. Zahtevali pa bodo tudi odstop vseh drugih spornih županov.

KDAJ?
V petek, 14.12. 2012 ob 16. uri

KJE?
V parku pred Občino Trebnje

PROTI ČEMU?
Z mirnim protestom želimo opozoriti na pomanjkanje morale in etike v slovenski politiki. S protestom bomo zahtevali odstop edinega - zaradi zlorabe uradnega položaja - pravnomočno obsojenega župana v Sloveniji, župana občine Trebnje Alojzija Kastelica. Hkrati s protestom zahtevamo odstop vseh drugih županov (in ostalih politikov), ki so v kakršnem koli kazenskem postopku oz. tistih, katerih morala in etika sta sporni.
Na protestu bo javno predstavljena tudi ljudska nezaupnica s strani Uroša Lubeja.


ZAKAJ RAVNO TREBNJE?
Občina Trebnje je edina v Sloveniji, kateri še vedno županuje na 7 mesecev pogojne zaporne kazni obsojen župan. Bil je spoznan za krivega zaradi zlorabe županskega položaja. Čaka ga še kar nekaj kazenskih ovadb (16).

ZAKAJ SE OBRAČAMO NA MEDIJE?
Trebnje je najmanjše mesto, kjer se bodo odvijali protesti, v Trebnjem se - bolj kot ne - vsi med seboj poznamo. Župan je v preteklosti že velikokrat grozil občanom (dokazano!), poleg tega pa je v prispevku slovenske kronike na RTV SLO, dne 26. novembra 2012, dejal, da bo šel v primeru protestov med ljudi. S tem je dal ljudem jasno in glasno vedeti, da bo šel pogledat, kdo so junaki, ki se upajo protestirati zoper njega. Prepričani smo, da bo udeležba na protestu ravno zaradi tega nizka, zato želimo pomoč medijev, naj v prispevkih omenjate naš protest, hkrati pa v Trebnje povabite tudi čim več ljudi, tudi iz drugih (saj veste, številni Trebanjci se ne bodo upali priti) krajev.

Želimo si poštenega župana, želimo si, da končno spet zaživimo v pravni državi.