Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Metlika

10. obletnica bralnega kluba SŠ Metlika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.05.2013 16:14

Na Srednji šoli Metlika so obeležili 10. Obletnico bralnega kluba SŠ Metlika. Letos je priznanja s knjižnimi nagradami prejelo kar 51 bralcev.

Predsednica Društva prijateljev mladine Vladka Škof je Srednjo Šolo Metlika je pred 10 leti povabila k sodelovanju in vsako leto pri Društvu Bralna značka Slovenije poskrbi za priznanja in knjižne nagrade. Ob zaključku šolskega leta so vseh 10 let na šolo povabljali besedne umetnike, ki so puščali na mladih lepe misli, zanimiva doživetja in globoka spoznanja. Letos so bralnemu klubu dodali nov izziv, in sicer so enkrat mesečno hodili v Dom počitka Metlika in z varovanci ter Vlasto Petraš brali odlomke, se o njih pogovarjali ter spoznavali, da smo vsi samo otroci tega časa.

Letošnji gost - pisatelj, dramatik, komik, publicist in bivši poslanec Tone Partljič – se je pošalil pred dekleti: »Pazite, da ne boste vzele za moža takega, ki ni obiskoval bralnega kluba v srednji šoli!« Vsekakor bi bila potem izbira majhna, saj so iz Ljubljane sporočili, da je SŠ Metlika ena redkih srednjih šol z bralnim klubom. Sicer pa je poti do Modrosti dovolj in so še druge, po katerih bi morali popeljati zagrenjene ljudi našega naroda, da bi zaživeli, kakor si želi Tone Partljič.