testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Kostanjevica na Krki

13. božično-novoletni večerni potop

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.12.2012 09:23

Člani Potapljaškega društva Krško, njihovi prijatelji in kolegi iz Slovenije in Hrvaške se bodo danes ob 17. uri zbrali pri Kmečkem hramu v Kostanjevici na Krki in tam opravili tradicionalni, 13. božično-novoletni večerni potop.

Pod rečno gladino bodo okrasili novoletno jelko in nato nadaljevali z družabnim srečanjem, so sporočili.

Kot je povedal predstavnik društva Sandi Petrišič se jih navadno v zimskemu času primerno ohlajeno vodo odpravi približno ducat, pri tem pa ustrezno opremljeni najprej poskrbijo za varnost sodelujočih potapljačev.

Na božično-novoletnem srečanju v Kostanjevici na Krki tudi letos pričakujejo približno 50 ekološko ozaveščenih ljubiteljev potapljanja in rek Save ter Krke, krškim potapljačem pa se bodo pridružili kolegi z različnih koncev Slovenije ter njihovi hrvaški potapljaški prijatelji, je dodal.

Z božično-novoletnim potopom zaključijo tudi potapljaško sezono, januarja pa se bodo pridružili potopu novomeškega kluba in z njim odprli novo, je še povedal Petrišič.

Po besedah predsednika društva Boška Karabaša pri njihovih potopih redno sodelujejo tudi potapljači okoliških društev in člani poklicne gasilske enote Krško, ki se skupaj s krškimi kolegi ukvarjajo s športnim potapljanjem. Skupaj sodelujejo tudi pri številnih reševalnih akcijah.

Krško potapljaško društvo, ki šteje dobrih 40 članov, vsako leto priredi več taborov in drugih akcij. Potapljajo se tudi na Hrvaškem in se udeležujejo čistilnih akcij drugih potapljaških društev, je še povedal Karabaš.