prijateljstvo Dobra karma

Zgodba o dveh bratih vam morda reši odnos

Čuki Svet24.si

Čuki v pesmi kihajo in kašljajo, da bi nas ...

evri denar xx Reporter.si

Pomoč samozaposlenim: Obrazec sem v petek ...

Praznovanje stoletnice v Domu starejših občanov Fužine Svet24.si

FOTO: V fužinskem domu starejših občanov ob ...

20200312-00994837 Necenzurirano

Afera maske: Počivalškovi ujeti na laži

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

Novice Novo mesto

"Nametalo" ga bo še okoli 20 cm

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.01.2013 09:05

V večjem delu države bo snežilo še naprej, največ snega lahko pričakujemo na Dolenjskem, kjer je napovedanih 20 centimetrov novega snega.

Od 19. ure včeraj pa do danes do 7. ure zjutraj je največ snega zapadlo na vzhodu in na Gorenjskem. V Murski Soboti je tako zapadlo 12 centimetrov novega snega, v Ratečah 10 centimetrov, v Kočevju 7 centimetrov, v Ljubljani 6 centimetrov, v Črnomlju 5 centimetrov, na mariborskem letališču pa imajo le 2 centimetra novozapadlega snega.

Dežurni meteorolog pri agenciji za okolje, Brane Gregorčič je pojasnil, da bo po vsej državi, razen na Primorskem, še snežilo. Najbolj intenzivno bo snežilo na jugovzhodu in vzhodu države, kjer lahko zapade do 15 centimetrov novega snega, na Dolenjskem in Kočevskem pa celo do 20 centimetrov. V povprečju lahko po državi pričakujemo od 10 do 15 centimetrov novega snega.

Danes ponoči bo sneženje ponehalo na zahodu države, jutri pa naj bi snežilo po večini le še na vzhodu države, jutri popoldne naj bi se padavine po državi umirile.


Na vzhodu piha tudi veter, ki bi lahko v sunkih dosegal hitrosti do 50 kilometrov na uro, na Primorskem se bo začela krepiti burja, ki naj bi v noči na petek dosegala hitrosti do 120 kilometrov na uro. Od zahoda se bo jutri začelo jasniti.

Jutri se bo tudi nekoliko ohladilo, saj bodo najnižje jutranje temperature od 2 do –5, v alpskih dolinah okoli –9, najvišje dnevne okoli 0, na Primorskem do 6 stopinj Celzija. Veter na vzhodu bo oslabel.

Brane Gregorčič, Agencija za okolje